NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Evaluarea națională a luat sfârșit. Proba de la matematică, considerată ușoară de către elevi

Ultima probă din cadrul Evaluării Naționale a fost, se pare, și cea mai simplă pentru absolvenții de clasa a VIII-a.Cu toate că vorbim despre o disciplină rigidă, unde creativitatea nu are mai nimic de spus, elevii s-au descurcat și speră la note peste 9.

La liceul Miron Costin, părerile au susținut în unanimitate, că subiectele primite sunt mai mult de nivelul clasei a VII-a, decât de final de gimnaziu.

“A fost destul de ușor,  chiar mai bine decât subiectele de anul trecut. Cred că o să iau peste 9. Totul a fost pe nivel mai mult de clasa a 7-a, decât a 8-a”, a declarat Miruna Albu.  “A fost ușor. În afara de geometria în spațiu, nu au fost subiecte de clasa a 8-a”, a fost opinia elevului Andrei Butea.      

“Nu a fost greu, au fost subiecte accesibile. Toată lumea ar putea lua peste cinci”, a răspuns  Cosmina Tonea, în timp ce Miriam Hobină ne-a declarat că “Au fost subiecte ușoare, chiar și ultimul a fost ușor, dar era necesară mai multă atenție”.

Cum era de așteptat, în curtea școlii dar și la poarta acesteia, așteptau emoționați, părinți grijulii, care au venit în întâmpinarea copiilor lor. “Îmi aștept fiica, încă nu a ieșit. Îi place matematica în proporție de 80%. Așteptăm rezultatele”, ne-a declarat mama unei eleve de clasa a VIII-a.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Colegiul Național Mihail Sadoveanu Pașcani are din 2018 un profesor Ambasador Scientix

Ema Roman

Spectacol cu invitaţi francezi la Colegiul CF “Unirea” Paşcani

Ema Roman

Primarul din Tătăruși l-a adus pe Moș Crăciun în școlile și grădinițele din localitate

Oana Cordoneanu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site