RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Elevii merg la şcoală sâmbăta, pentru a recupera zilele libere de 2 şi 3 mai

Ministerul Educaţiei a anunţat inspectoratele şcolare că orele de curs din 2 mai vor fi recuperate sâmbătă 20 aprilie, iar cele din 3 mai, în oricare din zilele de sâmbătă, începând din 27 aprilie, dar nu mai târziu de 25 mai.

 

  

Ministerul Educaţiei arată, într-un comunicat de presă remis miercuri, că a stabilit modalitatea de recuperare a cursurilor care nu se efectuează în unităţile de învăţământ preuniversitar, în perioada 1-6 mai, ca urmare a cumulării prevederilor HG 79/6.03.2013 pentru stabilirea zilelor de 2 şi 3 mai 2013 ca zile libere şi a prevederilor articolului 3 din Ordinul Ministrului Educaţiei nr. 5635/ 31.08.2012 privind structura anului şcolar 2012-2013.

Într-o notă transmisă marţi inspectoratelor şcolare judeţene le-a solicitat să informeze toate unităţile de învăţământ preuniversitar din subordine că orele de curs neefectuate în 2 mai vor fi recuperate în 20 aprilie.

De asemenea,  a anunţat că orele de curs neefectuate în 3 mai vor fi recuperate în oricare din zilele de sâmbătă, începând cu data de 27 aprilie, dar nu mai târziu de 25 mai.

În urmă cu o lună, Guvernul a decis ca zilele de 2 şi 3 mai 2013 să fie declarate drept zile libere pentru salariaţii din sectorul public, pentru ca ziua de 1 Mai să fie legată de Sărbătoarea de Paşte, din 5 mai.

sursa Mediafax

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Related posts

Sezoane din „La casa de papel”, „Sex Education” şi thrillerul „The Chestnut Man”, între noutăţile lunii septembrie pe Netflix – VIDEO

Redacția

Marea Britanie: Zăpada, poleiul şi ceaţa provoacă haos pe şosele şi căi feroviare

Redacția

Miting de amploare „Moldova Europeană”, inițiat de președintele Maia Sandu / Cetățenii moldoveni din țară și Diaspora, așteptați să participe la evenimentele de susținere a direcției europene / La Chişinău va fi prezentă şi preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola

Redacția
Încarcă...