RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Coreea de Sud și SUA, execiții militare masive care îl înfurie pe Kim Jong Un

Coreea de Sud şi Statele Unite ale Americii au lansat luni cele mai importante manevre militare comune din ultimii cinci ani, pe fondul tensiunilor create de testele de rachetă ale Coreei de Nord, cel mai nou având loc cu doar câteva ore înainte de începerea exerciţiilor anunţate, relatează AFP şi Yonhap.

Exerciţiile de simulare computerizată denumite „Freedom Shield” şi care vor dura 11 zile au la bază un scenariu „realist” ce reflectă ameninţarea nucleară şi balistică nord-coreeană în creştere, potrivit oficialilor de la Seul. Ele se desfăşoară în paralel cu exerciţiile de antrenament în teren „Warrior Shield”, notează Agerpres.

„Exerciţiul combinat este unul defensiv, bazat pe un plan operaţional comun vizând apărarea ţării de o potenţială agresiune nord-coreeană”, a precizat într-un comunicat Statul major general sud-coreean.

În acelaşi timp cu Freedom Shield, aliaţii urmează să deruleze circa 20 de manevre în teren, inclusiv exerciţii amfibie „Ssangyong” („dragon dublu”), sub numele colectiv Warrior Shield, marcând astfel o revenire ca amploare la nivelul exerciţiilor Foal Eagle, suspendate în 2019, în timpul administraţiei sud-coreene precedente a preşedintelui Moon Jae-in, pentru a încuraja apropierea între cele două Corei.

  

În prima zi a exerciţiilor comune, un avion de recunoaştere american BD-700 N799JR a survolat Coreea de Sud,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Guvernul, răspuns pe tema reformei pensiilor speciale: Banca Mondială arată ca pensiile militare nu trebuie afectate

Redacția

A murit Florin Brătescu, primul crainic al Televiziunii Române

Redacția

Vasile Dîncu: Încercările de intimidare a presei reprezintă fapte de o gravitate deosebită/ Instituțiile de învățământ militar și MApN nu se asociază sub nicio formă unor curente de idei care propagă teoriile conspirației

Redacția
Încarcă...