RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Elevii de la Școala Gîștești – inițiați în programare

Hour of Code (Ora de Programare) s-a intitulat activitatea defășurată zilele trecute la Școala Gimnazială Gîștești, sub îndrumarea consilierului educativ Mihaela Vatavu. Aceasta și-a propus să-i inițieze pe elevi în limbajul de programare, domeniu pe care mulți dintre tinerii din România l-au valorificat și în care au făcut o carieră.

 

 

  

 

Pentru a face cunoștiință de timpuriu cu cât mai multe domenii de activitate, 70 de elevi de la Școala Gimnazială Gistesti și structura Școala Sodomeni din Pașcani, au fost implicați într-o activitate inedită pentru ei. Timp de trei ore, au învățat elemente esențiale ale activității de programator. Au ales “Mine craft” ca activitate pentru ora de programare și pe rând au făcut ca personajele lor preferate să execute diverse comenzi. Ca element de noutate, pentru prima dată au folosit tabla interactivă cu care este dotat laboratorul multimedia al Școlii Gimnaziale Gîștești.

Introducerea copiilor în arta programării nu se rezumă la exersarea elementelor de bază ale folosirii calculatorului sau la pregătirea lor pentru un job în IT. Uniunea Europeană estimează că, până la sfârșitul anului 2020, peste 90% dintre locurile de muncă vor avea ca cerință obligatorie abilități de folosire a computerului, iar Statele Unite estimează o creștere cu 22% a cererii pentru joburi în IT pentru aceeași perioadă. Totodată, în România, domeniul IT&C reprezintă 10% din PIB, iar țara noastră este în topul preferințelor firmelor străine pentru servicii de outsource în acest domeniu.

 

Învățând să „vorbească” în cod, copiii își vor dezvolta gândirea logică care, în schimb, îi va susține în dezvoltarea abilităților de rezolvare a problemelor.

Related posts

Astăzi s-a susținut în cadrul examenului de Bacalaureat proba obligatorie a profilului

Teona Gherasim

Cadouri de Crăciun pentru membrii Sindicatului Învățământ „Spiru Haret” din Pașcani

Teona Gherasim

O carte pe săptămână – recomandarea Bibliotecii din Târgu Frumos:”Harun şi Marea de Poveşti”

Ema Roman
Încarcă...