NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Electroputere VFU a obținut un profit de 10 milioane lei în 2016

Fosta uzină Remar Paşcani a obţinut un profit net de 10 milioane de lei în 2016, an în care a fost foarte aproape de intrarea în insolvenţă. Profitul net obţinut este de mai bine de 42 de ori mai consistent decât cel raportat în 2015. 

 

Afacerile companiei Electroputere VFU Paşcani SA, controlate de omul de afaceri Gruia Stoica prin intermediul Grup Feroviar Român SA, s-au dublat în 2016 comparativ cu 2015, până la valoarea de 95,2 milioane de lei, potrivit datelor din cel mai recent bilanţ. În 2016, societatea a avut un număr mediu de 542 de salariaţi, iar în urmă cu doi ani, 690 de angajaţi. 

  

Pe de altă parte, datoriile societăţii au crescut de la 93,9 milioane de lei în 2015, la 100,3 milioane lei anul trecut. La mijlocul anului trecut, Electroputere VFU Paşcani a trecut prin mari emoţii după ce societatea cu capital suedez Atlas Copco România, care îi furniza compresoare de aer, a depus o cerere pentru deschiderea procedurii insolvenţei. Ulterior, cererea a fost respinsă deoarece uzina şi-a plătit datoria.

În acest an, Electroputere VFU Paşcani şi-a extins operaţiunile din străinătate, în Africa, prin semnarea unui acord cu compania de transport feroviar din Gabon, pentru modernizarea de vagoane destinate transportului de pasageri. Tot pe parcursul acestui an, acţionariatul firmei a decis reducerea costurilor prin reorganizarea departamentelor şi desfiinţarea unor posturi. „Raportul economic al societăţii pentru perioada 2014-2016 rezultă o datorie istorică împovărâtoare, ce constituie o limitare a posibilităţii dezvoltării de proiecte care să permită încasarea de noi venituri în cadrul companiei. Astfel, a devenit imperios necesară o politică de reducere a costurilor şi de reorganizare a departamentelor şi serviciilor“, potrivit unei hotărâri a adunării generale a acţionarilor companiei. Conducerea Electroputere VFU Paşcani a decis în luna mai majorarea plafonului de factoring contractat de la Banca Transilvania cu cinci milioane de lei, de la 15 la 20 de milioane de lei, în condiţiile de creditare ale instituţiei bancare. 

Sursa www.ziaruldeiasi.ro

Advertisements

Related posts

Leonardo a intrat în faliment

Redacția

Finanțele Pașcani vând o hală industrială cu 150.000 de euro. Spațiul este amplasat în comuna Miroslovești

Redacția

11 în fază de proiect, doar unul în construcţie. Raiul parcurilor eoliene… de hârtie

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site