NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Efectele deciziei CCR în dosarul „AgroComplex”: procesul se reia de la zero!

 

Decizia Curții Constituționale a României de constatare  a existenței unui conflict juridic între Parlament și Înalta Curte de Casație și Justiție pe tema constituirii completurilor de 3 judecători, are repercusiuni asupra dosarului „AgroComplex”. Deși  s-a judecat, iar magistrații au dat o decizie definitivă, după ce CCR a decis că aceste completuri au fost constituite nelegal, dosarul va fi rejudecat pe fond.

 

Asta deoarece, tot în urma unei decizii a CCR, cu privire la nelegalitatea completurilor de 5 judecători, hotărârea definitivă va putea fi atacată cu contestație în anulare în 30 de zile de la motivare. Cum motivarea nu a fost încă comunicată părților, cei condamnați în acest dosar pot apela la această cale excepțională de atac.

Dacă va fi admisă, dosarul „AgroComplex” va fi transmis în primă fază spre rejudecarea unui complet de 5 judecători, iar mai apoi, pe baza noii decizii a CCR, spre rejudecarea fondului la un complet de 3 judecători. Cum în dosar, nu mai sunt persoane care să aibă calitatea de parlamentari, dosarul va fi soluționat de Tribunalul Iași.

În acest dosar, din cei 33 de inculpați, magistrații au găsit vinovați de prejudicierea bugetului local de către compania ”AgroComplex” Lunca Pașcani S.A. doar 2 funcționari publici: Mircea Zuzan și Nicoleta Negrescu. Primul fiind obligat să achite prejudiciul de 135.000 de lei către municipalitate.

 

 

 

 

loading...
Advertisements

Related posts

Înalta Curte de Casație și Justiție a admis recursul formulat de Interdentis SRL în procesul datoriei de 22 de miliarde de lei vechi

Răzvan Grecu

Copiii intră în vacanță, iar accesul pe terenurile de sport ale școlilor va fi blocat. Iată soluțiile

Marius Parteni

800 kilograme de pești morți în mai multe lacuri din județul Iași

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site