RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Efectele deciziei CCR în dosarul „AgroComplex”: procesul se reia de la zero!

 

Decizia Curții Constituționale a României de constatare  a existenței unui conflict juridic între Parlament și Înalta Curte de Casație și Justiție pe tema constituirii completurilor de 3 judecători, are repercusiuni asupra dosarului „AgroComplex”. Deși  s-a judecat, iar magistrații au dat o decizie definitivă, după ce CCR a decis că aceste completuri au fost constituite nelegal, dosarul va fi rejudecat pe fond.

  

 

Asta deoarece, tot în urma unei decizii a CCR, cu privire la nelegalitatea completurilor de 5 judecători, hotărârea definitivă va putea fi atacată cu contestație în anulare în 30 de zile de la motivare. Cum motivarea nu a fost încă comunicată părților, cei condamnați în acest dosar pot apela la această cale excepțională de atac.

Dacă va fi admisă, dosarul „AgroComplex” va fi transmis în primă fază spre rejudecarea unui complet de 5 judecători, iar mai apoi, pe baza noii decizii a CCR, spre rejudecarea fondului la un complet de 3 judecători. Cum în dosar, nu mai sunt persoane care să aibă calitatea de parlamentari, dosarul va fi soluționat de Tribunalul Iași.

În acest dosar, din cei 33 de inculpați, magistrații au găsit vinovați de prejudicierea bugetului local de către compania ”AgroComplex” Lunca Pașcani S.A. doar 2 funcționari publici: Mircea Zuzan și Nicoleta Negrescu. Primul fiind obligat să achite prejudiciul de 135.000 de lei către municipalitate.

 

 

 

 

Related posts

Primarii din judeţ se tem să nu se trezească cu popriri pe conturi

Redacția

ApaVital favorizată la Pașcani, în comparație cu societățile din subordinea Consiliului Local: redevență mai mică și scutirea de la plata serviciilor de ridicare a presiunii apei!

Răzvan Grecu

Un mort și 8 ani de neputință! Pasarela pietonală peste calea ferată este în continuare închisă!

Răzvan Grecu
Încarcă...