RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Tabără de vară ”Zâmbetul inimii” pentru copiii din Muncelul de Sus

Copiii din comuna Muncelul de Sus sunt așteptați să se distreze în tabăra de vară „Zâmbetul inimii”. Evenimentul este organizat de voluntarii Asociației Adsis Tineri din Iași și începe de luni, 8 iulie, iar pe 13 iulie se va încheia.

 

  

La școala din Muncelul de sus, 18 voluntari din Iași îi așteaptă pe cei mici cu vârstele cuprinse între 2 și 14 ani.

„Se vor desfășura activități atractive pentru ei: jocuri, competiții în aer liber, se vor face ateliere de teatru, muzică, se va învăța limba engleză. La finalul taberei va fi un spectacol la care vom invita părinții și persoanele oficiale din localitate. Copiii vor cânta, dansa și vor pregăti momente artistice pentru ei. Asociația Adsis are ca grup țintă tinerii și persoanele marginalizate. Copiii din mediul rural au mai puține oportunități față de cei din Iași, iar din cauza acestui fapt noi recrutăm voluntari din Iași care își pregătesc activitățile pe care le vor organiza cu copiii”, ne-a declarat  Elena Potur.

Voluntarii care vor lucra cu copiii sunt pregătiți de alți voluntari care au o experiență de zece ani în organizarea taberelor de acest gen. Evenimentul are ca scopuri: responsabilizarea cetățenilor de a se implica activ în comunitatea locală și în educația informală a copiilor din mediile defavorizate. Activitățile desfășurate ating patru laturi: sănătate, educație, partea sportivă ce ține de jocuri și partea artistică ce ține de creație.

Related posts

Elevă de la Colegiul „Sadoveanu” câștigătoarea Concursului „Poemele Iașului”

Redacția

Acreditare Erasmus+ pentru Școala Gimnazială „Iordache Cantacuzino” Pașcani

Redacția

Directoarea Colegiului Sadoveanu se află printre profesori selectați pentru un program național de formare

Redacția
Încarcă...