NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

După emoțiile cu asigurările de sănătate, românii aflați în șomaj tehnic au descoperit că au probleme și la Casa de Pensii

După emoțiile pe care le-au avut cu asigurările de sănătate, românii aflați în șomaj tehnic au descoperit că au o nouă problemă: contribuțiile la pensiile de stat. Președintele Casei Naționale de Pensii, Daniel Baciu, a explicat la Digi24 că sistemul informatic nu avea prevăzută această situație pentru a fi înregistrată, dar că problema se va rezolva probabil până vineri.

„Nu e o urgență absolută la nivelul Casei de Pensii această implementare a șomajului tehnic, se adresează viitorilor beneficiari ai sistemului public de pensii, adică viitoarelor persoane care îndeplini condițiile de pensie.

Deci nu e acum o urgență absolută, nu avem persoane care să solicite pensie cu valorificarea șomajului tehnic.

Am intervenit la firma care asigură mentenanța colectivă și evolutivă  a aplicației informatice privind calculul dosarelor de pensii, astfel încât, la finalul săptămânii, să avem o soluție tehnică privind implementarea și a acestei opțiuni a șomajului tehnic în programul de calcul al pensiilor.

  

Este vorba de o aplicație. Soluția tehnică o așteptăm miercuri, joi să începem să facem testele la casele de pensii. Dacă nu sunt erori în testări, vineri am putea avea soluția implementată”, a explicat la Digi24 președintele Casei Naționale de Pensii, Daniel Baciu.

În urmă cu două săptămâni, românii aflați în șomaj tehnic s-au trezit neasigurați la Sănătate din cauza unui formular.

digi24

Advertisements

Related posts

Colegii polițistului tăiat cu sabia au donat sânge. Starea lui este în continuare critică

Redacția

Singura șansă de a ne întoarce la o viață normală. „Sperăm ca în vară să putem circula liber în Europa”

Redacția

1.140.000 de euro a încasat Medicina ca să admită 190 de candidați declarați picați

Redacția
Încarcă...