RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Drama unui bărbat dat afară de familie: Alungat de acasă de părinți, un bărbat de 44 de ani și-a găsit adăpost într-o groapă pe care și-a acoperit-o cu nailon (FOTO – VIDEO)

Drama unui bărbat din Boșteni a început încă de mic copil. În clasa a V-a era dat afară pe drumuri de către părinți, deși nu era un copil problemă. Vasilică Lupu se întreabă și în acest moment de ce nu a putut să crească lângă ceilalți 5 frați, el fiind singurul nevoit să-și câștige hrana încă din adolescență.  

 

“Părinții mei m-au dat afară din clasa a V-a. Mai degrabă nu mă făceau, că am fost tare chinuit. Îmi duc viața de pe o zi pe alta. Mulțumesc lui Dumnezeu și Maicii Domnului că văd lumina zilei. Nu contează că vine iarna și că o să îngheț de frig. De 4 ani stau în aceste condiții. Frații mei stau dincolo de pârâu. Ei stau în căldură, mănâncă, iar eu merg să muncesc prin sat cu ziua ca să am ce mânca. Oamenii din sat îmi mai aduc mâncare caldă. Mama mea este paralizată de 13 ani, iar tata de câțiva ani nu mai vorbește nici el, iar frații mei nu mă acceptă acolo. Nu cred că le este ciudă pe mine, eu nu le fac nimic rău, eu vreau doar un loc de muncă și un loc unde să dorm. Toți din sat de la noi știu de cazul meu, iar familia se face că plouă. Adineauri a venit fratele meu la mine că auzise că vine televiziunea și a venit să-mi spună să nu zic pe cameră ce am pătimit, dar oare el se gândește cum este să nu ai nimic pe lume? Să-ți duci traiul în condițiile astea? Dumnezeu este mare și mă va avea ca și până acum în grija lui”, povestește printre lacrimi Vasilică Lupu.

  

El locuiește în Boșteni, sau locuia mai bine spus, asta deoarece de 4 ani de zile s-a refugiat pe malul stâng al pârâului din suburbie unde locuiește ca un om al străzii. În urmă cu un an de zile era bătut și prădat de actele de identitate, însă cu ultima vlagă a mâinilor înghețate scoate în fața unei echipe Actualitatea Tv un carnețel în care ține Acatistul Maicii Domnului spunând clar și răspicat: “Acesta este buletinul meu!”

Ironiile vieții ne izbesc de un alt lucru paradoxal. Adresa bărbatului este strada Norocului, dar din păcate din nou norocul său nu mai stă de mult acolo. 

De malul celălalt al pârâului stă restul familiei Lupu, într-o casă destul de încăpătoare, care teoretic ar putea să-l găzduiască și pe el și care, declarativ, chiar o face, din spusele cumnatei bărbatului: “Cumnatul meu la noi stă. Cine a zis că stă acolo? Lumea e învățată să vorbească mult și prost. El ziua merge la muncă și seara vine la noi și doarme”, a comentat cumnata lui Vasilică Lupu.

11 băieți din sat au ajutat la construierea „cazematei” ce a devenit acasa pentru Vasilică Lupu, 11 oameni cărora le va mulțumi mereu:”Să le dea Dumnezeu sănătate lor. Nu știu…un străin te poate ajuta și familia te dă afară”, a adăugat bărbatul.

Suntem puși în fața unei situații cu două păreri diferite, astfel încât ne-am văzut nevoiți să întrebăm și oamenii din sat care-i adevărul. De ce a fost dat afară? De ce stă în acea gaură de pământ. Ce mănâncă?

Toți sătenii știu cazul lui, toți îl compătimesc, majoritate îi duc mâncare, însă nimeni nu vorbește pe cameră de frica de a nu atrage dușmani.

Vasilică Lupu a fost vizitat de două ori astăzi pentru interviu. Prima dată din păcate, bărbatul era în sat, cum obișnuiește să o facă, muncind pentru o masă. A doua oară l-am găsit  în “căsuța” lui mâncând cozonacul câștigat.

În zilele următoare Echipa Actualitatea Tv va lua legătura cu municipalitatea in vederea acordării unei locuințe sociale, iar cetățenii interesați să îl ajute pe Vasilică Lupu pot lua legătura cu noi sau trimite mail la redactia@newspacascani.com

{flv}diverse/caz bosteni{/flv}

Citește și {loadposition articlescategoryload}

 

Related posts

Mii de orfani din județ sunt crescuți de părinți profesioniști

Redacția

MAI, SCHIMBĂRI pe toata linia la acte: cazier, paşaport, înmatriculare!

Redacția

Grădiniţele şi şcolile private în prag de faliment, după anunțul că instituţiile de învăţământ rămân închise până în toamnă

Redacția
Încarcă...