RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Dosarul „Perla Neagră”: Primul termen al contestației DNA la Curtea de Apel Iași!

Procurorii DNA au contestat la Curtea de Apel Iași decizia judecătorului de cameră preliminară privind neregularitatea rechizitoriului din dosarul „Perla Neagră” în care primarul Dumitru Pantazi este acuzat de abuz în serviciu.

 

Primul termen în judecarea acestei contestațiii a fost fixat pentru data de 29 martie anul curent, iar o respingere a contestației formulată de procurorii DNA ar duce la o refacere a urmăririi penale sau o clasare.

  

În cazul în care judecătorii Curții de Apel vor fi de acord cu cele scrise în contestație de procurori, atunci dosarul va fi retrimis la Tribunalul Iași pentru începerea judecatei pe fond.

Reamintim că, în acest dosar, Dumitru Pantazi este învinuit că ar fi favorizat societatea comercială Perla Neagră SRL ce a construit o clădire pe o suprafață de teren concesionată de la Primărie. Procurorii DNA susțin că primarul Dumitru Pantazi a eliberat autorizația de construcție pentru această clădire fără a ține seama de prevederile procesului verbal de adjudecare a licitației prin care s-a atribuit acea suprafață de teren către Perla Neagră SRL. Mai exact, în documentul rezultat în urma licitației se prevedea una, iar în autorizația de construcție, alta.

Primarul Dumitru Pantazi este acuzat că ar fi avut la cunoștință aceste modificări, mai ales că a făcut parte și din comisia de licitație și că a semnat procesul verbal. Ancheta DNA vine ca urmare a unei plângeri formulate de către Aurel Mingiuc, din Iași, proprietarul unor spații comerciale din zona vale, învecinate cu cel reclamat.

Din actele ridicate de procurorii DNA de la Primăria Municipiului Pașcani, reiese că deși concesionarea terenului s-a făcut cu aprobarea unei construcții care să ocupe doar 70% din teren, în autorizația de construcție eliberată de către primarul Dumitru Pantazi gradul de ocupare era de 100%.

Mai mult, și soluția tehnică a fost schimbată. Dacă în urma licitației s-a aprobat ca această construcție să fie făcută din lemn, la eliberarea autorizației de construcție s-a aprobat ca aceasta să fie făcută din cărămidă.

Related posts

Șofer băut depistat pe o stradă din Sirețel

Redacția

Managerul ApaVital sancționat pentru că nu a purtat mască la ședința CL Pașcani!

Redacția

Carul înaintea boilor: La 20 cm de zidul lacului Peștișorul, ce trebuie demolat, se fac lucrări de fațadă.”Trebuie finalizat parcul în două luni de zile și tăiată panglica la acest proiect. Asta e …”!!!

Marius Parteni
Încarcă...