NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Dosarul „AgroComplex”: Doi funcționari publici se întorc la muncă! Primăria trebuie să le achite salariile pe 3 ani!

Banii pe care Primăria Municipiului Pașcani îi va primi, în urma procesului „AgroComplex”, de la fostul secretar Mircea Zuzan, pentru acoperirea prejudiciului adus bugetului local prin neîncasarea datoriilor societății primarului Dumitru Pantazi, vor fi cheltuiți pe plata salariilor a doi funcționari publici, achitați în acest dosar.

 

  

Vasile Prisecaru și Silvia Postolachi au fost trimiși în judecată în iunie 2015, iar conform legislației în vigoare ce reglementează statutul funcționarilor publici, aceștia au fost suspendați din funcție până la o decizie finală a judecătorilor. Prevederea legală stabilește că în cazul în care funcționarii publici sunt achitați, aceștia trebuie repuși în funcție, iar angajatorul are obligația de a le plăti salariile pe care nu le-au încasat în perioada suspendării.

În acest caz, Vasile Prisecaru și Silvia Postolachi au fost suspendați trei ani, iar acum municipalitatea trebuie să le plătească salariile ca și cum ar fi fost la muncă. Conform declarațiilor de avere, Prisecaru a câștigat în jur de 25.000 de lei anual, iar Postolachi aproximativ 20.000 de lei pe an.

Astfel, cei 130.000 de lei constatați ca prejudiciu vor acoperi o parte din salariile pe care cei doi funcționari publici le-ar fi câștigat și anume doar banii pe care aceștia îi primeau în mână: 75.000 de lei pentru Vasile Prisecaru, respectiv 60.000 de lei pentru Silvia Postolachi. Pentru restul, însumând contribuțiile la bugetul statului de aproximativ 65.000 de lei, municipalitatea va trebui să contribuie din bugetul local.

 

Advertisements

Related posts

Primăria ridică deșeurile rezultate din curățiri. Depozitarea se face pe un teren privat, la solicitarea proprietarului!

Marius Parteni

Primăria Pașcani a făcut publică lista de afișaj electoral 2016. Vezi doc!

Teona Gherasim

Grevă spontană la oficiile poştale din Paşcani!

Ema Roman

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site