RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Dosarul AgroComplex: angajați ai Serviciului de Taxe și Impozite Locale reaudiați la solicitarea procurorilor DNA! Judecătorii vor să afle dacă Bodoașcă a mințit sub jurământ!

Noutăți în dosarul „AgroComplex” ce se află pe rolul instanței supreme, în care primarul Dumitru Pantazi este acuzat, alături de alți 32 de inculpați, de fapte de corupție. Procurorii DNA au solicitat, la primul termen al apelului, ca o serie de martori să fie reaudiați.

 

Astfel, judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție au decis reaudierea unor angajați ai Serviciului de Taxe și Impozite Locale. Alături de aceștia vor mai răspunde la întrebările magistraților fostul primar Grigore Crăciunescu, fosta contabilă șefă a Primăriei municipiului Pașcani, Florica Neica și fostul consilier local, Corneliu Doroagă.

  

Procurorii doresc să demonstreze judecătorilor că fostul șef al Serviciului de Taxe și Impozite Locale, Mihai Bodoașcă și adjunctul său, Dumitru Damian, erau la curent cu datoriile pe care AgroComplex Lunca Pașcani SA le avea către bugetul local.

Mai precis, aceștia vor să afle cine a decis înscrierea în evidențele contabile ale serviciului, în septembrie 2007, a datoriei pe care societatea amintită o avea către municipalitate încă din anul 2002.

În rechzitoriul întocmit de procurorii DNA, Mihai Bodoașcă apare cu o declarație în care susține că nu avea nici cea mai vagă idee despre cine era în acționariatul AgroComplex, deși era de notorietate că societatea aparține lui Dumitru Pantazi. „Nu cunoaște nimic în legătură cu acționariatul societății și nu știa că, la momentul întocmirii referatului în cauză, numitul Pantazi Dumitru (viceprimarul municipiului Pașcani la acea dată) era acționarul majoritar al societății AgroComplex Lunca Pașcani S.A.”, se arată în sinteza declarației date de Mihai Bodoașcă la D.N.A.

Următorul termen este pe 21 mai 2018, atunci când vor începe reaudierile martorilor și administrarea probatoriului solicitat de procurori și de apărătorii inculpaților.

Related posts

Furnizarea apei potabile este întreruptă în străzile Eugen Stamate (parţial) şi Grădiniţei din Municipiul Paşcani

Redacția

Primarul Dumitru Pantazi semnează acte pe genunchi: Proiect de hotărâre greșit în privința desemnării lui Leonard Ursu în conducerea societății de salubrizare! (DOC)

Răzvan Grecu

Consiliul Consultativ pentru Protecția Consumatorului, o instituție uitată de conducerea Primăriei

Răzvan Grecu
Încarcă...