NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Dosar Electronic de Sănătate pentru fiecare asigurat, din aprilie

Din aprilie, fiecare asigurat va putea accesa Dosarul Electronic de Sănătate, au precizat reprezentanţii Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.

 Dosarul Electronic de Sănătate va fi testat timp de o lună, începând cu 21 martie 2014, iar după data de 21 aprilie 2014 va intra efectiv în producție.

Odată cu implementarea DES, dosarul pacientului va fi inițializat și populat cu datele medicale care deja exista în sistemele informatice ale CNAS, la prima vizită la medic.

Potrivit precizărilor CNAS, pacienții vor putea consulta Dosarul Electronic de Sănătate prin intermediul unui portal web. De asemenea, ei vor putea solicita medicilor vizualizarea informațiilor medicale cuprinse în dosar, prin intermediul aplicațiilor informatice pe care aceștia le utilizează în mod uzual sau prin intermediul portalului web dedicat medicilor, scrie realitatea.net.

Ce este Dosarul Electronic de Sănătate

Proiectul “Dosarul Electronic de Sănătate” a fost inițiat cu scopul realizării unei baze de date care cuprinde informații medicale centrate pe pacient. Este un mijloc de monitorizare a sănătății pacienților și, în același timp, un sistem dinamic, care se construiește prin acumularea de date medicale introduse de către furnizorii de servicii medicale pe măsură ce aceștia aderă la sistem.

sursa Evenimentul de Iasi

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Un sfert de ţară se află sub cod galben de vreme instabilă

Redacția

Câte teste pentru coronavirus au fost prelucrate în România, în ultimele 24 de ore

Redacția

A scăzut numărul de teste în România

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site