RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

DOLIU la Liceul Teoretic „Miron Costin” Pașcani: profesoara Carmen Pascat a murit!

Carmen Pasat, unul dintre cei mai apreciați dascăli din Pașcani, a trecut ieri la cele veșnice. Anunțul a fost făcut pe pagina oficială de Facebook a Liceului Teoretic „Miron Costin”, acolo unde aceasta a fost învățător.

Carmen Pasat s-a remarcat de-a lungul timpului și ca scriitor, dar și ca critic al vremurilor prezente, publicând în presa locală o serie de opinii semnate „cetățeanul anonim”.

Carmen Pasat s-a născut în data de 28.09.1957, în comuna Vulturești, județul Suceava și este o scriitoare cunoscută în orașul Pașcani, deoarece s-a remarcat prin talentul inepuizabil, prin dăruirea, avântul și arta cu care așterne pe hârtie cele mai frumoase gânduri pline de înțeles, izvorâte din adâncul inimii, care transmit vibrație interioară, emoție și sensibilitate.

A terminat Liceul Pedagogic ,,Vasile Lupu” din Iași, a urmat apoi Facultatea de Psihologie –Pedagogie, secția pedagogie și a profesat la Liceul Teoretic ,,Miron Costin ” din Pașcani, până în anul 2019, când, după o carieră încununată cu succes, petrecută în mijlocul școlarilor, cărora le-a insuflat zilnic dragostea de carte, doamna Pasat a ieșit triumfătoare la pensie, dedicându-se în totalitate pasiunii sale.

  

„Colectivul Liceului nostru este văduvit prin plecarea din mijlocul nostru a celei care a fost profesor, coleg – doamna Carmen Lidia Pasat. Om înzestrat de Dumnezeu cu har pedagogic, inspirație poetică, care a dat dovadă de profesionalism, dragoste pentru elevii săi, doamna Carmen a rămas în sufletele noastre ca o colegă plină de energie, un umăr de sprijin pentru fiecare, o mână întinsă celor care îi cereau ajutorul. Condoleanțe familiei îndurerate! Dumnezeu să vă odihnească în pace și să vă așeze calea spre lumina cea neînserată și veșnică, doamna noastră dragă!”, a postat Liceul Teoretic „Miron Costin”.

Related posts

VIDEO – Pisică căzută într-un puț, salvată de pompieri într-un sat din județul Iași

Redacția

Incendiu noaptea trecută în comuna Ruginoasa. Pagubele sunt însemnate (VIDEO)

Marius Parteni

România, pe locul doi în UE în ceea ce priveşte lipsa condiţiilor necesare supraviețuirii

Redacția
Încarcă...