RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Internațional

Dolarul american este în creștere în raport cu euro, pe fondul preocupărilor privind confruntările dintre Israel și grupurile islamiste palestiniene

Dolarul american, considerat monedă sigură pe plan mondial, a înregistrat, luni, o creștere în raport cu euro, în contextul în care confruntările militare dintre armata israeliană și grupul islamist Hamas au generat temeri privind escaladarea conflictului în afara teritoriului palestinian Fâșia Gaza.

Starea de percepție a riscurilor rămâne fragilă, în contextul în care Israelul a mobilizat aproximativ 300.000 de rezerviști, iar premierul Benjamin Netanyahu a avertizat că riposta israeliană ”va modifica Orientul Mijlociu”.

Shekelul, moneda Israelului, a avut o scădere de 2,9%, ajungând la 3,9506 în raport cu dolarul american, în contextul în care Banca Israelului a anunțat vânzări de valută în valoare de 30 de miliarde de dolari pentru a menține stabilitatea.

Yenul japonez, o altă monedă considerată de rezervă, a avut o evoluție de 0,57% luni.

  

Indicele privind valoarea dolarului a înregistrat o scădere de 0,141%, în timp ce scăderea monedei euro a fost de 0,21%, astfel că raportul euro/dolar este de 1,00 / 1,0564.

”Activitățile tind spre evitarea riscurilor, dar nu este o panică generală și nu sunt vânzări monetare mari, ci doar manevre de a ajunge în zone de siguranță, în contextul în care piețele așteaptă să vadă cum evoluează lucrurile.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

CEDO: Atribuirea automată a numelui tatălui înaintea numelui mamei unui copil este o discriminare

Redacția

Doar 2% din averea lui Elon Musk ar putea rezolva problema foametei la nivel mondial. Director ONU: „Este timpul ca miliardarii să acționeze”

Redacția

Visa și Mastercard și-au suspendat operațiunile din Rusia

Redacția
Încarcă...