NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Doi președinți de asociație din Pașcani au depus la Primărie o solicitare prin care cer întâlnire publică pentru dezbaterea proiectelor inițiate de societatea civilă împotriva ApaVital!

Președintele  Asociației de Proprietari nr.1 “Stejarul” Pașcani, Aurel Bița și  președintele Asociației de Proprietari „Gospodarii”, Ion Damian  au depus ieri la Biroul Unic de la Primărie o solicitare pentru organizarea unei întâlniri publice privind dezbaterea proiectelor de ieșire a municipiului din ARSACIS și denunțarea contractului de delegare către ApaVital.

“Nu dorim altceva decât ieșirea din ARSACIS sau dacă rămâne Apavital să o facă pe vechea structură de la Prest Serv Apa. Să nu pună lumea la cheltuială fiindcă noi locuim într-un oraș deficit financiar, fără economie, un oraș la zero, iar primarul trebuia să știe asta. Jurământul depus de primar pe Evanghelie trebuie să și-l respecte și să nu urmărească interesele proprii, să se gândească și la interesele pășcănenilor, fiindcă aici apar conflictele de interese “,  a declarat Aurel Bița.

  

Cei doi președinți de asociație s-au declarat foarte deranjați de neimplicarea Primăriei în ceea ce privește doleanțele pășcănenilor și  au tras un semnal de alarmă asupra economiei orașului care este scăzută.

“Asociația Stejarul și Gospodarii au depus solicitarea ieri la ora 14.30 și ne dorim ca primarul să demonstreze că iubește pășcănenii. Problema principală este că oamenii din municipiu nu vor avea bani să-și facă separare de apă, de canalizare sau ce mai vor cei de la Apavital, care aș putea spune că a intrat în orașul nostru cu bocancii, în termenii mei”, a adăugat bărbatul.

Aurel Bița a explicat reporterilor Actualitatea TV ce ar presupune în viziunea lui un contract legal, etic și deontologic.

Un contract între o asociație și Apavital ar trebui să însemne un adevărat contract. Vine un om și informează sau face un contract cadru, după care la negocieri se pune pe masă, discută fiecare ceea ce dorește, iar acest lucru se numește contract. Dar când cei de la Apavital vin și îmi pun în față și spun <Semnează!> , înseamnă condamnare la moarte. Această condamnare o fac primarul și toți cei de la Apavital, inclusiv directorul Toma”, a mai replicat președintele de asociație.

Demersurile celor două asociații de proprietari sunt în conformitate cu legile 51/2006, 52/2003 și  241/2006. Conform acestor acte normative primarul Dumitru Pantazi este obligat să organizeze o astfel de întânire, astfel încât cetățenii, asociațiile profesionale și cele de proprietari, dar și reprezentanți ai societăților comerciale să poată participa direct la luarea deciziilor importante pentru comunitate.

Citește și {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Primăria organizează dezbatere publică pentru instituirea taxei de salubritate. Iată varianta propusă!

Marius Parteni

7 est: Pantazi, om hotărât: „ApaVital, ATENTAT la siguranța cetățenilor”. Situație UNICĂ în România

Redacția

Prefectul a dispus măsuri în județ, pentru prevenirea inundațiilor

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site