NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Primarul este confuz! A inițiat un proiect de hotărâre pentru renunțarea la ApaVital, dar declară:„Eu îmi mențin punctul de vedere pentru aderarea la ARSACIS”

Confuzie totală în administrația publică condusă de primarul Dumitru Pantazi. Deși edilul șef a convocat o ședință extraordinară cu scopul de a se aproba un proiect de hotărâre inițiat de către acesta, el a explicat presei că nu este de acord cu proiectul său.

Ședința ce urmează să aibă loc marți de la ora 10.00 are pe ordinea de zi un singur proiect de hotărâre: privind retragerea municipiului Pașcani din ARSACIS și delegarea serviciului de apă canal către Prest Serv Apa. Pantazi a propus spre aprobarea consilierilor locali această inițiativă printr-o expunere de motive, însă chestionat telefonic s-a declarat împotriva propriei inițiative.

  

„Eu îmi mențin punctul de vedere pentru aderarea la ARSACIS. Am analizat bine, hotărârea nu-mi aparține, aparține consilierilor”, și-a explicat acesta demersul.

Întrebat de reporterul NewsPascani.com cum explică faptul că din documente reiese că susține ieșirea din ARSACIS, dar în fapt nu, primarul Dumitru Pantazi a răspuns rapid închizând nepoliticos telefonul: „Eu am inițiat acest proiect de hotărâre în vederea clarificării de către consilierii locali a menținerii votului. Bun, hai că-s cu constructorii acum. Lasă-mă-n pace că…”

Cu toate că proiectul de hotărâre este unul de o imensă importanță pentru cetățeni și mediul de afaceri, nici de data aceasta primarul Dumitru Pantazi nu a organizat o întâlnire pentru a dezbate proiectul cu toți factorii implicați, dar mai ales cu beneficiarii finali ai serviciilor de apă-canal și anume: cetățenii și mediul de afaceri.

Reaminitim, că societatea civilă a inițiat două proiecte de hotărâre ce au același scop, ieșirea din ARSACIS și denunțarea contractului de delegare a serviciilor de apă-canal către ApaVital,  care au fost susținute de peste 3.000 de pășcăneni. Inițiativele cetățenilor au fost supuse spre dezbatere publică, în timp ce a primarului nu.

Cel mai probabil edilul Dumitru Pantazi dorește discutarea acestei probleme cât mai urgent, pentru ca votul consilierilor să nu fie sub presiunea alegerilor din 3 noiembrie.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Întâlnire cu scântei la Primărie pe subiectul ApaVital:”Dacă mai vreți o revoluție la Pașcani, se mai poate face”

Răzvan Grecu

Cenzura revine în Primărie! Jurnaliștii interziși la ședințele comisiilor Consiliului Local Pașcani!

Răzvan Grecu

Şefii Primăriei – somaţi de cetăţeni să rezolve aglomeraţia din faţa pieţei vale şi debandada de pe terenul de sport

Ema Roman

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site