NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Discuții în mare secret la Primărie pe noua taxă de salubrizare și problemele ridicate de președinții asociațiilor de proprietari

Primăria Pașcani a fost astăzi locul de întâlnire între președinții asociațiilor de proprietari și conducerea societății Eco Salubritate.

 

În cadrul întâlnirii, președinții de asociație și-au expus problemele cu care se confruntă la nivelul condominiilor și au cerut soluții. Printre problemele ridicate au fost noua taxă de salubrizare care va intra în vigoare începând cu 1 ianuarie 2018, măturatul stradal și modul în care se face colectarea deșeurilor.

  

 „Cred că discuția pe care am avut-o astăzi cu președinții asociațiilor de proprietari a fost una fructuoasă, atât în beneficiul nostru ca și societate comercială, cât și în beneficiul cetățenilor ca și utilizatori ai serviciilor oferite de către noi. Am discutat despre noua taxă de salubrizare, felul în care se completează declarația, am discutat despre noul sistem de plată pe care vrem să-l implementăm, respectiv sistemul PayPoint, am discutat alte chestiuni ridicate de către asociațiile de proprietari, în speță felul plății, scoaterea din plată a unor cetățeni care nu mai locuiesc în Pașcani sau sporadic pleacă în străinătate pentru lucru sau la familie”, a declarat Leonard Ursu, directorul societății Eco Salubritate.

Aceasta a fost prima sesiune de discuții, însă ele vor continua și miercuri când, la sediul administrației locale sunt așteptați 18 președinți de asociații, atât din zona Deal, cât și din zona Vale. Prin intermediul acestor întrevederi, se urmărește o mai bună colaborare între societatea Eco Salubritate și pășcăneni pentru eficientizarea serviciului de salubrizare.

 „În această săptămână am început cu cei de la EcoSalubritate întâlniri operative de lucru cu președinții asociațiilor de proprietari din Pașcani. Ca și temă importantă și principală este noua modificarea privind taxa de salubrizare, deoarece de la 1 ianuarie această taxă se va percepe pe număr de locatar în apartament și se va achita la administrația financiar locală. Astăzi am avut prima întâlnire și vom continua miercuri la ora 10:00 cu un număr de 18 asociații și la ora 12:00 cu încă 10 asociații din zona Deal și zona Vale. Consider că a fost o întâlnire lucrativă foarte bună. Ne propunem să continuăm aceste întâlniri, deoarece împreună cu președinții asociațiilor de proprietari și proprietari încercăm să identificăm problematica variată cu care se confruntă dumnealor și împreună să găsim și să propunem diverse soluții”  a spus viceprimarul Gabriela Nedelcu.

Întâlnirea de astăzi s-a dorit a fi un cu cararcter secret. Jurnaliștii de la Actualitatea Tv au fost invitați la discuții abia după o oră de la începerea primei întrevederi.

 

 

 

           

 

 

Advertisements

Related posts

34 de trenuri InterRegio din toată țara vor deveni trenuri Regio-Expres

Redacția

Primarul Dumitru Pantazi a așteptat până s-a prescris! Crăciunescu nu datorează niciun ban pentru eventualele prejudicii aduse municipiului Pașcani!

Răzvan Grecu

Conferință de presă PMP Pașcani (VIDEO)

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site