NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Bolovani transformați în exponate de peste 100.000 Euro lângă Primărie. Nu le distrugeți, sunteți buni de plată!

Sculpturile expuse pe platoul din fața Primăriei municipiului Pașcani au intrat de astăzi în patrimoniul instituției publice locale. Valorea lor de inventar depășește 103.000 euro. Administrația locală trebuie să se gospodărească și să le protejeze.

Pe una din străzile municipiului sunt de astăzi amplasate exponate de mare valoare. Este vorba despre creațiile pe care le-au realizat studenţii Universității Naționale de Arte George Enescu din Iași, coordonați de profesorul Ilie Bostan. O comisie formată din reprezentanți ai Primăriei, un critic de artă și patru membri ai Uniunii Artiștilor Plastici din România.  Aceştia au decis astăzi valoarea operelor realizate de elevii participanți la tabăra de sculptură. ”Lucrările în ansamblul lor depăşesc 100.000 euro ca evaluare estimativă. În viitor, aceste lucrări ar putea să valoreze mult mai mult, în funcţie de evoluţia fiecărui artist plastic. În niciun caz, valorile lor nu vor scădea. Acestea sunt preţurile estimative. Cu astea vor intra lucrările în patrimoniul municipiului Paşcani”, a declarat profesorul Ilie Bostan.

Odată cu recepționarea lor, ele vor intra în proprietatea municipiului, administrația locală urmând să le protejeze. Artiștii care le-au executat vor renunța la drepturile de autor, în favoarea Primăriei Pașcani.

  

Pentru tabăra de sculptură s-au cheltuit aproximativ 54.000 lei din suma de 70.000 lei, aprobată de Consiliul Local, conform informațiilor funizate de administratorul public Gică Zanet. 

Ramâne de văzut cum anume va reuși Primăria să protejeze aceste exponate și ce funcționar va fi responsabil de integritatea lor. Menționăm faptul că o parte din aleșii locali au susținut la momentul aprobării proiectului faptul că municipiul nu avea nevoie de asemenea cheltuieli, mai ales că urmau să fie transformați în opera niște bolovani din piatră.

Iată valoarea exponatelor realizate:

Alexandra Asaftei – Rugă – 10.000 euro

Vlăduţ Radu – În libertate – 12.000 euro

Ionuţ Filimon – Sacrificiu – 18.000 euro

Cătălin Maximiuc – Descleştare – 11.000 euro

Ionuţ Mocanu – Geneză – 6.000 euro

Dragoş Mihăilă – Meditaţie – 10.000 euro

Alexandru Burlacu – Diacritic – 7.500 euro

Iulian Cristea – Vortex – 16.000 euro

David Gavric Tăicuţu – Ciuşmea – 7.000 euro

Bianca Andrea Lozinca – Obelisc Astral – 9.000 euro

Constantin Marcel Furtună – Contrast – 7.000 euro

Advertisements

Related posts

Hotărârea de numire a viceprimarului a fost publicată! Nereguli grave redactate! Opoziția cere demisia secretarului UATM Pașcani!

Răzvan Grecu

Fiscul organizează patru licitaţii până pe 15 martie

Redacția

Terenul de tenis de câmp, aflat în administrarea Primăriei, va fi renovat și modernizat. Se va stabili un regulament de închiriere

Ema Roman

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site