NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Din iulie nu ar trebui să mai vedem prea mulți evazioniști la pușcărie

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat că până în luna iulie se vor face modificări la legislaţia privind prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale, având ca model practica europeană, astfel încât să primeze recuperarea prejudiciilor, nu ”trimiterea oamenilor la puşcărie”.

 

  

”O modificare esenţială este în zona de prevenire şi combatere a evaziunii fiscale, acea Lege 241, plus modificări, din Codul penal, pentru că şi acolo sunt trimiteri. (…) Vom avea foarte multe exemple din practica europeană, din statele care au foarte multă experienţă pe această zonă, efectiv vom lua şi vom aplica la nivelul nostru acele practici. Nu stăm să inventăm altceva, tocmai pentru a evita eventualele comentarii care sunt convins că o să fie din toate zonele şi în special pe zone care nu reprezintă scopul nostru de schimbare a acestei legislaţii. Cu alte cuvinte, nu e scopul nostru ca în cazul în care se constată o abatere de la lege să trimitem în puşcărie acei oameni de afaceri (…) Eu, ca stat trebuie să recuperez acel prejudiciu”, a spus Teodorovici.

sursa www.ziaruldeiasi.ro


 

Advertisements

Related posts

Legea salarizării | Cât va fi cel mai mic salariu net la stat

Redacția

Ce spune ministrul Agriculturii despre majorarea preţului cartofilor: O situaţie normală

Redacția

Majorările recomandate de consilieri la apă și căldură propulsează Pașcaniul în topul celor mai scumpe orașe din Moldova (INFOGRAFIC)

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site