NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Dezinteres din partea agenţilor economici, faţă de un proiect european

Blocaj în demararea proiectului pentru comunităţile defavorizate de pe raza municipiului Paşcani. După ce anunţam că Primăria caută parteneri ca să poată adera la un program european, acum şefii instituţiei anunţă că au anulat procedura de selecţie a partenerilor.

 

 

 

Conform cerinţelor, municipalitatea trebuia să creeze un Grup de Acţiune Locală, împreună cu un ONG şi un agent economic. Din păcate, oferta nu a fost conform aşteptărilor. Doar un ONG din Iaşi şi-a arătat interesul să colaboreze cu Primăria, şi niciun agent economic, motiv pentru care proiectul nu mai poate fi depus deocamdată. 

 „După cum cunoaşteţi, am avut intenţia să depunem pe axa nr 5 din POCU, un proiect privind sprijinul pregătitor pentru elaborarea strategiilor de dezvoltare locală. Conform ghidului de finanţare, pentru a putea depune acest proiect, trebuia să constituim un parteneriat între Consiliul Local, un ONG şi un agent economic cu experienţă în elaborarea strategiilor şi activităţilor specifice Grupurilor de Acţiune Locală. Conform procedurii elaborate, au avut termen să se prezinte oferte pentru ONG uri şi agenţi economici. Din păcate, am avut doar o singură cerere, din partea unui ONG din municipiul Iaşi, şi nu s-a prezentat niciun agent economic. În continuare vom decide în Consiliul Local, dacă constituirea acestui Grup de Acţiune Locală şi elaborarea strategiei se va face pe forţe proprii, conform Hotărârii Consiliului Local„, a declarat viceprimarul municipiului Paşcani.

Prezentarea progarmului a fost făcută de către reprezentanta Compartimentului de Programe Europene al Primăriei, în cadrul şedinţei de Consiliu Local de sfârşitul lunii octombrie.

Programul Operaţional Capital Uman se adresează oraşelor şi municipiilor cu peste 20.000 de locuitori, şi vizează reducerea numărului de persoane defavorizate, aflate în risc de sărăcie şi excluziune socială, identificate în urma recensământului.   

Advertisements
Loading...

Related posts

Repartitoarele ar putea fi INTERZISE

Redacția

Luna mai, în topul celor mai ploioase luni din 1961 până în prezent

Redacția

Prognoza meteo în perioada următoare. Marți și miercuri vremea se va răci accentuat

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site