RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Profesorii americani din Corpul Păcii premiați și felicitați în cadrul ședinței de Consiliu Local

Cei doi voluntari americani din Corpul Păcii, care au predat limba engleză la două școli din Pașcani , au fost felicitați astăzi în cadrul ședinței ordinare de Consiliu Local. Soții Theron și Sarah LaBounty s-au arătat plăcut impresionați de ospitalitatea din țara noatră și au dat asigurări că România va rămâne în sufletul lor. Aceștia au afirmat că la noi viața este mai liniștită, fără stres și cu oameni generoși.


”Mulțumim mult tuturor colaboratorilor noștri din Pașcani: Colegiului Mihail Sadoveanu, Biblioteca Municipală, Casa de Cultură, Școala Iordache Cantacuzino. Fiți mândri de Pașcani, un oraș minunat, oameni răbdători, generoși. Trebuie să plecăm, dar ne va fi dor de tot”,
a menționat Theron LaBounty.

 

  

Din partea administrației locale au primit flori, o Diplomă de Excelență și o plachetă. Ca amintire de la Colegiul Mihail Sadoveanu profesorii i-au oferit lui Theron LaBounty

un album în care și-au spus gândurile și o cravată pe care fiecare și-a dat semnătura.

 

Sarah LaBounty a fost sărbătorită într-un cadru festiv de  elevii de la Școala Iordache Cantacuzino, acolo unde a predat limba engleză.

 

Din partea Bibliotecii Municipale, cei doi soți americani au primit  un album care să le amintească de bucătăria moldovenească și locurile tradiționale moldovenești.

 

Theron LaBounty și Sarah LaBounty, au stat în orașul nostru mai bine de 2 ani, ca profesori de engleză la ,,Colegiul Sadoveanu”, respectiv Școala ,,Iordache Cantacuzino”. Pe lângă activitatea didactică, cei 2 soți americani s-au implicat activ de-a lungul șederii lor în Pașcani în organizarea la sediul Bibliotecii Municipale a unui club de artă fotografică și a unui club de programare Java pentru începători și intermediari, reușind, de asemenea, să obțină pentru bibliotecă donații impresionante de carte americană de la diferite organizații nonguvernamentale.

 

Corpul Păcii a fost înfiinţat la iniţiativa preşedintelui John F. Kennedy la 1 martie 1961 pentru a promova pacea mondialã şi prietenia între state. Pânã în prezent peste 200.000 de americani au lucrat pentru Corpul Pacii în scopul promovãrii înţelegerii interculturale dintre americani şi cetãţenii altor 139 de ţãri. Agenţia a activat în România pe parcursul ultimilor 22 de ani cu 1200 de voluntari în 230 de comunitãţi.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

Related posts

Cum va fi vremea la început de septembrie

Redacția

Angajații de la CLP Ecoserv spală trotuarele și udă străzile (Foto)

Redacția

Nepăsare! Autoritățile locale ignoră o construcție pericol public

Irina Gherasim
Încarcă...