RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Actualitatea satelor

Copac doborât de vânt, peste o maşină în mers, la Cristeşti! Se caută vinovaţii

Autorităţile din Cristeşti caută vinovaţii după ce un copac de pe DN15B s-a prăbuşit peste o maşină care circula pe drumul spre Târgu Neamţ! S-a întâmplat duminică, 13 noiembrie, când arborele a fost doborât de vânt pe un autoturism în care se aflau cinci pasageri, dintre care doi copii.

 

Evenimentul la un pas de tragedie a fost povestit pe o reţea de socializare, de către viceprimarul comunei Vlad Mihai Pintili.

  

Acesta s-a arătat nemulţumit de modul în care se rezolvă problemele în ţara noastră, şi se întreaba cine răspunde pentru această nepăsare.

Culmea, în urmă cu aproape trei luni, Primăria comunei, prin viceprimar, făcuse adresă către Direcţia Naţională de Poduri şi Drumuri Judeţene, să taie plopii de pe marginea drumului DN15B  de la Cristesţti spre Neamţ, şi să monteze indicatoare Atenţie animale la podurile Cristeşti şi Belita, de pe E85.  I s-a răspuns că arborii nu pot fi tăiaţi, deoarece nu au ajuns încă la vârsta de maturitate.

“Cei de la “drumuri” nu au binevoit sa dea curs acestor cerinte si, bineinteles, ca s-a produs primul necaz din cauza indolentei si nepasarii, tipic romanesti. Cu alte cuvinte, nici ei nu intervin sa rezolve, iar daca se apuca autoritatile locale, imediat te dau in judecata. Mai mult de atat, la adresa cu taierea copacilor de pe marginea drumului am primit raspuns din partea lor, ca arborii nu au ajuns la maturitate si de aceea nu este nevoie sa fie taiati, iar referitor la indicatoare si marcaje mi s-a spus telefonic ca nu au contract cu nicio firma producatoare de astfel de materiale, caci s-au facut contestatii la licitatie!!!”, spune Vlad Mihai Pintili.

Duminica trecută, o familie formată din cinci membri au fost la un pas de tragedie, după ce unul dintre copacii de pe marginea drumului a căzut secerat peste maşina în care aceştia se aflau. În urma acestui eveniment, Primăria Cristeşti a făcut plângere la Poliţia Rutieră.

“Duminica, 13 noiembrie, unul dintre copaci “A AJUNS LA MATURITATE” si a cazut, din cauza vantului, pe o masina aflata in mers, creand, din fericire, daca se poate spune asa, pentru cei 5 pasageri(din care 2 copii), doar pagube materiale. Daca ajungeau cu cateva fractiuni de secunda mai devreme, la locul respectiv, s-ar fi intamplat o adevarata tragedie. Intrebarea pe care as vrea s-o pun eu este urmatoarea: Cine raspunde pentru aceasta nepasare din TARA NOASTRA ?!?!? Cine ar fi raspuns de vietile acelor oameni, daca ar fi fost striviti de un copac, in timp ce mergeau linistiti pe sosea ?!?!?”, întreabă retoric acesta.

În mesajul postat pe Facebook, viceprimarul comunei Cristeşti a făcut publice câteva poze cu maşina distrusă de copac, cât şi cu adresele pe care le-a trimis către Direcţia Naţională de Poduri şi Drumuri Judeţene.

 

 

Related posts

Atenție pe cine primiți în casă! Vezi cum a păcălit un hoț un bătrân din Miroslovești

Oana Cordoneanu

Autovehicule blocate din cauza nămeților, la Mogoșești-Siret

Redacția

Edilul din comuna Vânători se mută în noul sediu al Primăriei

Redacția
Încarcă...