RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Comunicate de Presă

Dezbatere privind proiectele majore de infrastructură rutieră județeană și națională

Consiliul Județean Iași prioritizează investițiile majore de infrastructură rutieră și depune toate eforturile în vederea implementării acestora pentru dezvoltarea județului Iași. Mobilitatea regională și locală, conectivitatea cu celelalte regiuni ale României și siguranța participanților la trafic sunt obiective ale strategiei pentru îmbunătățirea infrastructurii rutiere din județul Iași, acestea influențând deopotrivă activitatea economică și dezvoltarea mediului de afaceri. În acest sens, Consiliul Județean Iași a găzduit, astăzi, o ședință de lucru în cadrul căreia au fost analizate proiectele autostrăzilor A7 și A8, a centurii de ocolire a orașului Podu Iloaiei, varianta ocolitoare Iași Est și extinderea Bulevardului C. A. Rosetti, conectivitatea cu Aeroportul Internațional Iași și Spitalul Regional de Urgențe Iași, precum și stadiul implementării obiectivului de investiții „Centura Ușoară de Ocolire a Municipiului Iași”. Alături de conducerea Consiliului Județean Iași, au participat Irinel Ionel Scrioșteanu, Secretar de Stat în cadrul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, Paul Butnariu, Președintele Camerei de Comerț și Industria Iași, reprezentanți ai CNAIR, ai Primăriei Municipiului Iași, ai UAT-urilor din județ, , ai instituțiilor avizatoare, precum și reprezentanți ai societății civile.

„Am spus în nenumărate rânduri că proiectele autostrăzilor nu trebuie să mai ocolească Iașul și evident, întreaga regiune a Moldovei. Le mulțumesc reprezentanților Guvernului României, a mediului de afaceri ieșean, dar și celor din structurile asociative pentru disponibilitatea arătată în implementarea proiectelor privind îmbunătățirea infrastructurii rutiere și a tuturor proiectelor de dezvoltare a  județului Iași. Salut inițiativa Președintelui Camerei de Comerț și Industrie Iași, Paul Butnariu, care a venit, la rândul lui, cu soluții în vederea unei mai bune conectivități a Autostrăzii A8 cu Zona Metropolitană. Suntem cu toții de acord că Iașul are nevoie de cât mai mulți km de autostradă tocmai pentru a valorifica potențialul uriaș pe care îl avem din punct de vedere economic. Totodată, ne dorim să asigurăm conectivitatea ieșenilor cu celelalte județene învecinate prin concretizarea proiectelor de investiții ce vizează reabilitarea, modernizarea și extinderea drumurilor județene, așa cum s-a întamplat, de exemplu, cu Axa Rutieră Strategica 1: Iași – Suceava sau Axa Rutieră Strategice 2: Iași – Botoșani. Toate aceste proiectele implementate în ultimii trei ani de către Consiliul Județean Iași care vizează dezvoltarea infrastructurii rutiere contribuie la îmbunătățirea accesibilității și siguranței participanților la trafic în județul Iași, precum și la stimularea dezvoltării economice și sociale a județului.” a menționat Președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe.

            „Îl asigur pe Președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe, Președintele Camerei de Comerț și Industrie Iași, Paul Butnariu și pe toți ieșenii că ne dorim să avem cât mai multe proiecte mature și rapid implementate care să asigure conectivitatea acestei regiuni cu restul țării. De asemenea, ne dorim să oferim accesabilitate ieșenilor către proiectele autostrăzilor A7 și A8. Determinarea Guvernului României în ceea ce privește dezvoltarea infrastructurii rutiere din Moldova este binecunoscută, motiv pentru care zilele acestea vom semna ultimul contract de execuție pentru Autostrada Moldovei A7. Este vorba despre lotul 3 Pietroasele – Buzău (13,9 km) al tronsonului Ploiești – Buzău. În ceea ce privește proiectul Autostrăzii A8, la începutul anului viitor vom avea aprobați indicatorii tehnico-economici, iar în vara anului 2024 vom începe licitațiile pentru execuția lucrărilor.” a precizat Irinel Ionel Scrioșteanu, Secretar de Stat al Ministerului Transporturilor și Infrastructurii.

„Mă bucur că autoritățile publice locale și naționale au răspuns pozitiv memoriului privind implementarea proiectelor de infrastructură rutieră, în special cel al autostrăzii A8, care trebuie să corespundă unei viziuni de satisfacere a necesităților actuale, dar mai ales a dezvoltării viitoare a județului Iași. În numele comunității de afaceri ieșene, a celor peste 56 de mii de agenți economici înregistrați în județul Iași, solicităm cu toată fermitatea și responsabilitatea ca proiectul Autostrăzii Unirii să corespundă practic, real și eficient necesităților agenților economici, transportatorilor și mai ales cetățenilor Iașului prin realizarea mai multor noduri de legătură cu Zona Metropolitană, decât cele prevăzute în acest moment. Astfel, cei peste 300.000 de ieșeni vor avea acces direct către A8 și nu vor mai rămâne izolați de cea mai așteptată investiție.” a menționat Paul Butnariu, Președintele Camerei de Comerț și Industrie Iași.

  

Related posts

Deputatul Sorin Năcuță: 9 octombrie – Ziua Holocaustului în România

Redacția

Declarație politică vicepreședinte PNL: Partidul Național Liberal nu va negocia cu AUR (P)

Redacția

Alimentarea cu gaze naturale va fi sistată la consumatori de pe mai multe străzi din Tg. Frumos şi în localitatea Buznea

Redacția
Încarcă...