RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
AdministrațiePolitică

Consilierul Dediu de la PSD se declară împotriva parcărilor rezidențiale. În 2018 partidul din care face parte a aprobat un regulament și o taxă anuală!

Parcările rezidențiale care ar urma să fie scoase la licitație publică în perioada următoare nu sunt pe placul consilierului local Mihai Dediu (PSD). Acesta consideră că mai întâi ar trebui să se facă locuri de parcare pentru toată lumea și mai apoi să fie scoase la licitație. Dediu consideră că propunerea sa și a colegilor săi din PSD de a se identifica două terenuri în zonele deal și vale pentru a se amenaja două parcări mari ar fi trebuit să fie urmată.

Dediu a mai acuzat că prin amenajarea parcărilor rezidențiale și taxarea folosinței acestora, primarul Marius Pintilie nu încearcă decât să aducă bani la bugetul local.

„Eu personal nu sunt de acord cu instituirea unor taxe pe parcări și înființarea unor parcări rezidențiale până când condițiile nu sunt egale și nediscriminatorii. La ce m-am referit aici, deci poți institui parcări rezidențiale și cu plată când creezi spații de parcare în altă parte și pentru ceilalți care rămân cu autovehiculele în afara locurilor de parcare. Am cerut, împreună cu colegii mei din PSD, în urmă cu 2 ani de zile, să identificăm un loc în deal și unul în zona din vale unde să înființăm parcări de mari dimensiuni. Primarul nu este interesat decât să mai găsească niște locuri de a mai încasa niște bani la bugetul local și investițiile, ați văzut și dumneavoastră sunt zero” a acuzat Mihai Dediu, consilier local din partea PSD.

Cele acuzate de Mihai Dediu sunt însă în contradicție cu viziunea fostului primar Dumitru Pantazi și a colegilor săi de partid din 2018. Atunci, la propunerea fostului primar, toți aleșii locali au fost de acord cu scoaterea la licitație a parcărilor rezidențiale. Mai mult, prin acea hotărâre, HCL 153/2018, s-a fixat și o taxă anuală de la care să pornească licitația:180 de lei.

  

Cât privește identificarea unor terenuri pe care să se amenajeze parcări mari în zona deal și vale, Mihai Dediu nu a venit cu niciun proiect în acest sens, mai ales că Pașcaniul are o întindere mică, iar o astfel de căutare nu ar trebui să dureze mai mult de câteva ore.

O soluție ar fi parcările supraterane, pe mai multe niveluri; subiectul acesta a fost de mai multe ori analizat în trecut, însă, din păcate, fără finalitate.

În prezent, este în vigoare o hotărâre ce reglementează parcările rezidențiale, aprobată în ianuarie 2022 la propunerea viceprimarului Cristian Rățoi.

Related posts

Lista drumurilor din judeţ care intră în reabilitare

Redacția

Pășcănenii sunt scutiți de plata majorărilor de întârziere dacă achită debitele în timp util

Diana Marcu

O stradă din Blăgești riscă să se prăbușească într-o râpă. Oamenii din zonă au venit la audiențe pentru a cere ajutor

Răzvan Grecu
Încarcă...