RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Descoperire neașteptată! Pierderea în greutate crește riscul de cancer

Excesul de greutate este legat de multe probleme de sănătate, inclusiv de cancer. Studiile au arătat că obezitatea este asociată cu cel puțin 13 tipuri de cancer.

Iar în unele regiuni, cum ar fi America de Nord, Europa și Orientul Mijlociu, obezitatea contribuie la 9% din toate cazurile de cancer.

Ea ar putea chiar să devină principala cauză de cancer la femeile din Marea Britanie în următorii 25 de ani. Așadar, pierderea în greutate este în mod clar un obiectiv important pentru sănătate.

Cu toate acestea, un studiu recent a produs un rezultat neașteptat. Acesta a constatat că pierderea în greutate a fost asociată cu o rată semnificativ mai mare de cancer în cele 12 luni care au urmat pierderii în greutate, în comparație cu cei care nu au slăbit.

  

Studiul a folosit date de la aproape 160.000 de profesioniști din domeniul sănătății care au fost studiați în medie timp de 28 de ani. Aceste persoane și-au raportat detaliile privind sănătatea și stilul de viață la fiecare doi ani, până în 2016. Cercetătorii au acordat o atenție deosebită schimbărilor lor de greutate.

Obezitatea este asociată cu cel puțin 13 tipuri de cancer

Participanții au fost împărțiți în trei grupuri în funcție de cât de intenționată a fost pierderea lor în greutate: ,,mare” pentru cei care au îmbunătățit atât dieta,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Premieră în România. Un bebeluş cu două capete s-a născut la un spital din Bucureşti (Video)

Redacția

​Creierul atentatului din faţa aeroportului de la Kabul, din 2021, ucis de talibani

Redacția

Sorin Grindeanu: Geoană poate fi un candidat redutabil care să câştige alegerile/ PSD va candida singur în 2024, la toate alegerile

Redacția
Încarcă...