RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Deficitul bugetar din România ar putea ajunge la 5,7% din PIB. Anunțul premierului Marcel Ciolacu

Premierul României, Marcel Ciolacu, a declarat că deficitul bugetar al țării ar putea crește în acest an până la 5,7% din PIB, ca urmare a implementării unor noi măsuri fiscale și bugetare. Guvernul și-a asumat răspunderea în Parlament pentru aceste măsuri, iar noua țintă de deficit ar putea fi asumată printr-o rectificare bugetară viitoare.

Marcel Ciolacu FOTO Inquam Photos

Marcel Ciolacu FOTO Inquam Photos

Ciolacu a adus în discuție recenta creștere a deficitului de la 2,7% la 9,2%, care a avut loc sub conducerea fostului prim-ministru, Florin Cîțu. Cu toate acestea, el a remarcat că schimbarea nu a stârnit nemulțumire în societate sau la nivel internațional, așa cum se întâmplă acum.

  

„Când domnul Cîţu a sărit deficitul de la 2,7% la 9,2%, nu am văzut pe nimeni că a luat o sticlă de benzină să îşi dea foc în vreo piaţă sau la vreo televiziune, că a distrus această ţară, făcând un deficit mai mare cu 100 de miliarde de lei. Mai mult, nu am văzut pe nimeni să îşi dea foc când a dus datoria externă de la 37 % la 50%, asta însemnând încă 100 de miliarde de lei. A venit un prim-ministru de la ciuma roşie,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Guvernul a aprobat proiectul privind acordarea gratuităţii pentru transportul refugiaţilor din Ucraina

Redacția

Petre Daea, primul mesaj în stilul care l-a consacrat: „Dragi făuritori de hrană ai ţării, responsabilitatea mă determină să intru imediat în dispozitivul de lucru”

Redacția

Ciolacu: Vom merge la Comisia Europeană şi vom negocia anumite capitole din PNRR, v-o spun cu toată certitudinea

Redacția
Încarcă...