NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

VIDEO Turcia: Poliția a folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa sute de femei care manifestau împotriva deciziei statului de a se retrage dintr-un tratat internaţional care protejează femeile

Poliţia turcă a tras joi cu gaze lacrimogene împotriva mai multor sute de femei care manifestau la Istanbul pentru a denunţa violenţa bazată pe gen şi retragerea Turciei dintr-un un tratat internaţional care protejează femeile, relateză Agerpres, conform AFP.

Turcia a părăsit oficial în iulie acest tratat internaţional, primul care a stabilit norme obligatorii din punct de vedere juridic menite să combată violenţa bazată pe gen.

Conservatorii partidului AKP aflat la putere și controlat de președintele Recep Tayyip Erdogan, consideră că tratatul încurajează homosexualitatea şi ameninţă structura tradiţională a familiei.

Alte bannere, pe care scria „Nu tăceţi în faţa violenţei masculine” şi „Păstraţi moralitatea, dar redaţi-ne vieţile noastre”, au fost afişate de manifestanţii care au vrut apoi să defileze pe strada Istiklal, una dintre arterele cele mai cunoscute din Istanbul.

  

Cortegiul a încercat să treacă prin baricadele poliţiei, dar aceasta a răspuns trăgând cu gaze lacrimogene pentru a împrăştia mulţimea.

În total, 345 de femei au fost ucise de la începutul anului în Turcia, potrivit platformei We Will Stop Feminicide. În 2020, au fost 410 cazuri.

Mai multe activiste pentru apărarea drepturilor femeilor au declarat pentru AFP că femeile se simt mai în pericol şi mai puţin protejate de când

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements

Related posts

​Business report Cum a ajuns un sat săsesc să voteze un primar AUR. De ce mai iau mită medicii? Cât plătiți în plus la bancă dacă ROBOR crește la 3%. Singurătatea democratului român

Redacția

Concursurile pentru şefia DIICOT ar putea fi amânate. Bode: „Nu se pot desfăşura pe un mandat interimar”. Plenul CSM, poziţie similară

Redacția

Dacian Cioloş este noul preşedinte al USR PLUS

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site