RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

VIDEO Turcia: Poliția a folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa sute de femei care manifestau împotriva deciziei statului de a se retrage dintr-un tratat internaţional care protejează femeile

Poliţia turcă a tras joi cu gaze lacrimogene împotriva mai multor sute de femei care manifestau la Istanbul pentru a denunţa violenţa bazată pe gen şi retragerea Turciei dintr-un un tratat internaţional care protejează femeile, relateză Agerpres, conform AFP.

Turcia a părăsit oficial în iulie acest tratat internaţional, primul care a stabilit norme obligatorii din punct de vedere juridic menite să combată violenţa bazată pe gen.

Conservatorii partidului AKP aflat la putere și controlat de președintele Recep Tayyip Erdogan, consideră că tratatul încurajează homosexualitatea şi ameninţă structura tradiţională a familiei.

Alte bannere, pe care scria „Nu tăceţi în faţa violenţei masculine” şi „Păstraţi moralitatea, dar redaţi-ne vieţile noastre”, au fost afişate de manifestanţii care au vrut apoi să defileze pe strada Istiklal, una dintre arterele cele mai cunoscute din Istanbul.

  

Cortegiul a încercat să treacă prin baricadele poliţiei, dar aceasta a răspuns trăgând cu gaze lacrimogene pentru a împrăştia mulţimea.

În total, 345 de femei au fost ucise de la începutul anului în Turcia, potrivit platformei We Will Stop Feminicide. În 2020, au fost 410 cazuri.

Mai multe activiste pentru apărarea drepturilor femeilor au declarat pentru AFP că femeile se simt mai în pericol şi mai puţin protejate de când

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Ministrul Economiei, Ştefan Radu Oprea: Românii nu au niciun motiv să îşi anuleze vacanţele pe litoralul românesc! Nu există risc de îmbolnăvire cu holeră în Marea Neagră

Redacția

Hellvig, atac la un lider AUR, despre care sugerează că ar urma un punctaj de la Moscova: „Târziu se joacă cinic cu o temă fierbinte”

Redacția

PSD și PNL au început competiția electorală

Redacția
Încarcă...