RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

De ce vrea mafia din sănătate să scape de Vlad Voiculescu. Explicațiile lui Dan Barna

Vicepremierul Dan Barna a declarat, la TVR 1, că ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, este supus unor “atacuri mizerabile” deoarece a început să „deranjeze” anumite „zone de interes” din sistemul de sănătate.

“În sănătate este un sistem nu doar căpuşat şi corupt de ani de zile. Este un sistem în care s-au osificat nişte tectonice, nişte zone de interes pe care Vlad tocmai începe să le deranjeze şi atunci normal că este un entuziasm general: ‘Hai să scăpăm de Vlad Voiculescu!’”, a afirmat Barna citat de Agerpres.

În acest context, copreşedintele USR PLUS a amintit că Vlad Voiculescu tocmai a lansat concursul pentru casele judeţene de asigurări de sănătate.

„Acolo ştim foarte bine, acolo sunt banii din sănătate, o mare parte dintre ei. Nu se bucură nimeni din sistem de lucrul acesta. Adică sunt direcţiile de reformă pe care Vlad şi le-a asumat în ceea ce înseamnă concursurile, lista de medicamente esenţiale. Sunt toate aceste lucruri de care toată lumea care se ocupă pe bune de sănătate le ştie ca necesare, dar care, ce să vezi, de ani de zile nu se întâmplă şi nu se atinge nimeni de ele. Brusc cum cineva începe să facă paşi într-o direcţie devine, ce să vezi, inamicul public numărul unu”, a subliniat Dan Barna.

  

Totodată, vicepremierul a explicat şi declaraţia pe care a făcut-o recent în presă, potrivit căreia Vlad Voiculescu “nu e un diamant” în management, susţinând că acesta nu este perfect, dar reprezintă “cea mai bună soluţie” pe care coaliţia o are în momentul acesta pentru Ministerul Sănătăţii.

“Este cea mai bună soluţie pe care o avem în coaliţie în momentul acesta pentru Ministerul Sănătăţii. Este un om potrivit la locul potrivit. Ceea ce am spus – de fapt acesta e sensul: când vorbeşti de diamant, e maximum de duritate. Nu este perfect, cum niciunul dintre noi nu suntem. Nu ştiu în această guvernare vreun ministru să spun: ‘Îl pui icoană şi îţi faci cruce în faţa lui’. Dar este o echipă mult peste ce a avut România de mult timp în guvernare şi este o echipă care şi-a asumat să facă această reformă. Vlad este un om care e sub o presiune extraordinară de trei luni de zile. Este un om grozav pentru faptul că foarte puţini din acest guvern şi din clasa politică ar fi rezistat la atacurile mizerabile care i se fac şi la vânătoarea revoltătoare de care are parte”, a conchis liderul USR.

ziaruldeiasi.ro

Related posts

Un vaccin românesc anti-COVID, în testare la Timișoara. Cât de repede va fi gata

Redacția

De la 1 decembrie, angajatii din sanatate si asistenta sociala vor primi cate 70 lei lunar

Redacția

Medicul care a descoperit HIV (laureat Nobel) este convins că virusul Wuhan a fost creat în laborator

Redacția
Încarcă...