RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

De ce unele genuri de muzică ne fac să vrem să dănsăm mai mult?

Trei neurocercetători de la Universitatea Aix Marseille (Franța), împreună cu un psiholog de la Universitatea din Connecticut (SUA), au descoperit ceea ce ei cred că este mecanismul din creier care controlează dorința de a dansa provocată de muzică. Ce tip de muzică ne face o poftă de dans mai mare?

În cadrul cercetării, publicate în Science Advances, grupul a efectuat trei tipuri separate de studii pentru a explora reacția creierului la muzică și dorința ulterioară de a dansa.

Pentru a înțelege mai bine răspunsul creierului la muzică, echipa de cercetare s-a concentrat atât pe sincopă cât și pe ritm; sincopa înseamnă pauze care apar în locuri surprinzătoare într-o melodie. Ritmul este pasul cu care este cântată muzica, divizat în unități de timp uniforme.

Ce tip de muzică ne face o poftă de dans mai mare?

  

Cercetătorii au recrutat 60 de voluntari adulți care au ascultat 12 melodii cu diferite grade de sincopă și le-au cerut să o evalueze fiecare pe baza dorinței lor de a se ridica și a dansa. Ce tip de muzică ne face o poftă de dans mai mare?

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Un oraș din imediata apropiere a Hersonului a fost părăsit de forțele rusești, afirmă un oficial local ucrainean

Redacția

Maramureş: Un cetăţean ucrainean a anunțat la 112 că s-a rătăcit pe munte. Salvamontiştii anunţă o acţiune dificilă

Redacția

Rareș Bogdan, replică pentru Tudose: Era probabil la bufet, în timp ce europarlamentarii PNL lucrau pentru banii fermierilor

Redacția
Încarcă...