NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

De ce nu se mai vorbeşte despre aderarea municipiului la ARSACIS? Liderul CJ: “Paşcani, o republică separată”

Subiectul aderării municipiului Paşcani la ARSACIS şi preluarea de către ApaVital Iaşi a societăţii locale de apă nu pare să mai fie unul atât de arzător pentru edilii locali. După câteva săptămâni în care primarul Dumitru Pantazi era convins că trebuie să intrăm în această asociaţie, deoarece riscăm să pierdem câteva milioane de euro pentru investiţii, acum nu mai este atât de sigur. El a pus mai multe condiţii operatorului judeţean, la care nu a primit încă un răspuns.

Adomniţei despre Paşcani:”O republică separată”

Situaţia municipiului nostru a fost comentată ieri la Tg. Frumos de către Cristian Adomniţei, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi. Prezent la inaugurarea oficială a lucrărilor de modernizare a sistemelor de apă şi canalizare din localitate Adomniţei a catalogat municipiul nostru drept: “O republică separată”.

  

Şeful CJ este de părere că pentru Paşcani lipsa fondurilor detinate modernizării sistemelor de apă va fi o tragedie.”ApaVital a atras din 2007 aproximativ 136 milioane de euro, bani cu care s-au realizat investiţii în Iaşi, Hîrlău, Podu Iloaiei, mai puţin municipiul Paşcani. 15 milioane de euro destinate acestui oraş nu au ajuns acolo deoarece nu au aderat la asociaţia judeţeană. Dacă nici acum, până în vară nu se hotărăsc, vor mai pierde alte 18 milioane de euro pe care îi pot obţine în sesiunea următoare de proiecte. Cine va răspunde? Şi acolo trăiesc oameni care au nevoie ca ţevile prin care trece apa să fie schimbate. Răspunderea este la Consiliul Local şi la domnul primar”, a susţinut Cristian Adomniţei, preşedintele CJ Iaşi.  
Primarul municipiului Paşcani nu a putut fi contactat pentru a explica stadiul negocierilor cu cei de la ApaVital Iaşi.   

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Advertisements

Related posts

Primăria demarează lucrările de asfaltare a străzilor

Marius Parteni

Lipsă apă potabilă în localitățile Moțca, Todirești și Cotnari

Redacția

Seceta și Pakmaya îi salvează pe angajații de la Pret Serv Apa. Află de ce!

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site