NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Dămureanu: Iniţiativa de modificare a Legii cetăţeniei în favoarea românilor din comunităţile istorice, avizată favorabil de CES

“Am obţinut un succes frumos pe calea promovării iniţiativei mele de modificare a Legii cetăţeniei române, în favoarea etnicilor de origine română din comunităţile istorice tradiţionale din Balcani şi Europa. Consiliul Economic şi Social a dat aviz favorabil, cu o largă majoritate, acestei iniţiative. Am susţinut acest proiect vorbind din bisericuţa ortodoxă de la Brezonic, municipiul Bor din Valea Timocului, Serbia. Toţi membrii CES care au luat cuvântul au apreciat mult proiectul meu de lege. Sper ca şi deputaţii şi senatorii PNL, PSD, USR şi UDMR să voteze în favoarea fraţilor de sânge din Balcani”, a declarat deputatul Ringo Dămureanu marţi, pentru AGERPRES.

Modificarea propusă constă în introducea unui nou articol în Legea nr.21/1991 a cetăţeniei române cu următorul conţinut: cetăţenia română se poate acorda, la cerere, cetăţeanului străin, al unui stat din Europa, care în mod liber îşi declară originea română şi apartenenţa la filonul lingvistic românesc, îşi asumă identitatea culturală română şi se declară român de pretutindeni, în înţelesul legii nr.299/2007, republicată, privind sprijinul acordat românilor de pretutindeni, cu modificările şi completările ulterioare.

Advertisements

Proiectul de lege mai menţionează posibilitatea stabilirii do

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
  
Advertisements
Advertisements

Related posts

Traficanţi de droguri din Galaţi, care importau marfa din Marea Britanie, reţinuţi pentru 24 de ore (Video)

Redacția

Armata ucraineană susține că Rusia şi-ar pregăti retragerea din Herson

Redacția

Service-urile auto, obligate sa-si monteze camere de supraveghere

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site