RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Dacian Cioloş, critici pentru partidul pe care l-a condus: USR este fărâmiţat de mult timp

„Partidul (USR – n.r), din păcate, e fărâmiţat de mult timp. Trebuie să o recunosc: chiar şi după fuziune, spiritul acesta de tabere şi tendinţa unei grupări din partid să controleze tot partidul a continuat”, a declarat Cioloş, la Euronews România.

Acesta afirmă că „deciziile importante de reformare a partidului după fuziune au fost blocate de o majoritate, în Biroul Naţional”.  

„Partidul, din punctul meu de vedere, s-a îndepărtat – prin felul în care a funcţionat – de la valorile, principiile pentru care eu, cel puţin, am intrat în politică. Important, de acum înainte, este să vorbim de viitor, fără ranchiună, fără supărare, fiecare face politică aşa cum crede de cuviinţă. Nu mi-am dorit şi nu îmi doresc puterea de dragul puterii. În noul partid, nu intenţionez să candidez pentru o funcţie conducere”, a mai precizat Cioloş. 

Europarlamentarii Ramona Strugariu, Dragoş Pîslaru, Alin Mituţa, Dragoş Tudorache şi Dacian Cioloş au renunţat, în 31 mai, la calitatea de membri ai USR şi au declanşat înfiinţarea unei noi formaţiuni politice Reînnoim Proiectul European al României (REPER).

  

Cei cinci rămân afiliaţi grupului Renew Europe din Parlamentul European.

Dacă apreciezi acest articol, te

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Programul Rabla 2014, în proiect: 20.000 de tichete, 6500 de lei prima de casare, eco-bonus de 500 de lei. Pot fi incluse şi maşini vechi de opt ani

Redacția

Vlad Voiculescu, după incendiul de la Spitalul Ploieşti: ”Probabil vor da vina pe mine sau pe Ioana Mihăilă”

Redacția

OFICIAL Guvernul nu adoptă astăzi HG pentru implementarea România Educată. Cîmpeanu: Va putea fi adoptată după avizul CES, săptămâna viitoare / Amânarea încalcă Memorandumul adoptat de Guvern în prezența președintelui Iohannis

Redacția
Încarcă...