RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Curtea Constituţională va dezbate, în 28 septembrie, după Congresul PNL, sesizarea Guvernului referitoare la moţiunea de cenzură

CCR a stabilit, pentru 28 septembrie, şedinţa de judecată pentru conflictul formulat de prim-ministrul Florin Cîţu. 

Surse din instituţia au declarat, încă de marţi, pentru News.ro, că dezbaterea va avea loc după Congresul PNL, care va avea loc în 25 septembrie. 

Sesizarea Curţii Constituţionale cu un posibil conflict juridic între Parlament şi Guvern generat în urma depunerii moţiunii de cenzură de către USR PLUS şi AUR a fost făcută de premier tocmai cu scopul de a amâna dezbaterea şi votarea acestei moţiuni până după congresul PNL din 25 septembrie, când Florin Cîţu îl contracandidează pe Ludovic Orban la şefia partidului.

Invocând această sesizare către CCR, liberalii au reuşit până acum să blocheze dezbaterea şi votul moţiunii, ei fiind sprijiniţi în acest demers de către PSD.

  

Guvernul a solicitat miercurea trecută Curţii Constituţionale să constate existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Parlamentul României, pe de o parte, şi Guvernul României, pe de altă parte, născut din încălcarea dispoziţiilor constituţionale cu privire la modul în care a fost iniţiată şi depusă moţiunea de cenzură USR PLUS – AUR, respectiv din încălcarea dispoziţiilor constituţionale cu privire la modul în care moţiunea de cenzură iniţiată şi depusă contrar Constituţiei a fost comunicată ulterior Guvernului.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Un fost europarlamentar maghiar de extremă-dreapta a fost condamnat pentru spionaj în beneficiul Moscovei/ Bela Kovacs a lucrat ”pentru a slăbi UE” între 2012 și 2014 și era poreclit de presă ”KGBela”

Redacția

Fata umilită și snopită în bătaie cere daune în instanță: câte 100.000 lei de la fiecare agresoare

Redacția

Stelian Ion: Mergem la consultări cu ideea de a reface coaliţia fără Florin Cîţu. E cazul să-şi dea seama că este într-o situaţie în care nu mai poate continua

Redacția
Încarcă...