NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Cursuri gratuite de șah pentru copiii din Blăgești

Tinerii din Blăgești, care sunt pasionați de șah, pot merge la cursurile susținute, benevol, de profesorul Vasile Niță. În fiecare luni de la ora 10:30 până la 12:00 acesta îi așteaptă pe doritori la Căminul Cultural din Blăgești.

 

Inițiativa a fost a unei femeii care a locuit în Blăgești, Mariana Duduman. Ea l-a contactat pe profesor și i-a propus să predea copiilor și tot ea a cumpărat materialele necesare pentru cursurile de șah. „Fiind de loc din Blăgești, am avut niște solicitări de la cetățenii de acolo, dar în mod special de la Mariana Duduman, care și ea este de loc din Blăgești, dar acum locuiește în Iași. Ea m-a contactat și mi-a făcut o propunere și după ce am acceptat a cumpărat cinci table de șah pentru copiii din Blăgești. Fiind pensionar am zis că am timp să mă ocup”, ne-a declarat profesorul Vasile Niță. Acesta a mai menționat că astăzi, 15 iulie, la cursuri au venit nouă copii.

Totodată, Vasile Niță este președintele clubului privat de șah «Minerva» Pașcani și predă șah la Biblioteca Municipală „Leonard Gavriliu” de foarte mulți ani.

Cursurile sunt gratuite și la ele pot participa toți copiii.

loading...
Advertisements

Related posts

A doua șansă de înscriere în clasa pregătitoare

Redacția

Cinismul unui chirurg ieşean: şpaga luată pentru pacienţii care mor nu se restituie

Redacția

A doua sesiune de bacalaureat: 28% dintre candidaţii înscrişi au lipsit la prima probă

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site