Peste 400 de persoane prinse sub dărâmături au fost salvate în Tibet, au anunţat miercuri oficiali chinezi, însă un număr necunoscut de persoane sunt în continuare date dispărute în condiţii de ger la o zi după ce un cutremur puternic s-a produs în regiunea himalayană, informează Reuters, citat de Agerpres.ro.
Epicentrul seismului de marţi, cu magnitudinea 6,8,, unul dintre cele mai puternice cutremure din ultimii ani, a fost localizat în Tingri, Tibet, China, la o distanţă de circa 80 de kilometri nord de Muntele Everest, cel mai înalt din lume. Seismul a fost resimţit şi în ţările vecine Nepal, Bhutan şi India.
La 24 de ore după seism, rezidenţii prinşi sub dărâmături au fost nevoiţi să-şi petreacă noaptea în temperaturi sub zero grade, crescând presiunea asupra salvatorilor, care caută supravieţuitori pe o suprafaţă aproximativ cât Cambodgia.
Temperaturile în această regiune aflată la altitudine înaltă au scăzut până la – 18 grade Celsius în timpul nopţii. Persoanele prinse sub dărâmături sau cele care au rămas fără adăpost se confruntă cu riscul hipotermiei şi pot supravieţui doar cinci până la 10 ore chiar dacă nu sunt rănite, au spus experţii.
Potrivit imaginilor difuzate de televiziunea de stat CCTV,
» Citește continuarea pe pagina autorului