NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Cum se vor putea angaja străinii în Marea Britanie, după Brexit. Guvernul pregătește un nou sistem de imigrație până la sfârșitul anului

Un sistem al imigraţiei pe puncte, asemănător celui australian, trebuie introdus în Regatul Unit până la finele acestui an, consideră ministrul britanic de interne Priti Patel, potrivit incont.

Conform presei britanice, Priti Patel va cere guvernului condus de Boris Johnson ca un astfel de sistem să fie adoptat cu doi ani mai devreme decât se intenţiona iniţial, astfel încât să intre în vigoare odată cu încheierea tranziţiei post-Brexit, la 31 decembrie 2020, scrie Agerpres.

De asemenea, în virtutea unui asemenea sistem, Priti Patel doreşte să se asigure că până la această dată vor fi instituite restricţiile asupra accesului imigranţilor slab calificaţi.

”Mediul de afaceri trebuie să fie pregătit ca imigraţia necontrolată a lucrătorilor slab calificaţi să înceteze anul acesta”, a declarat o sursă guvernamentală publicaţiei Daily Express. ”Există o tendinţă clară a lucrătorilor talentaţi şi calificaţi din lumea întreagă să vină în Regatul Unit, dar trebuie de asemenea să vedem o diminuare a numărului lucrătorilor necalificaţi care intră în Regatul Unit”, adaugă sursa citată.
Însă introducerea rapidă a unui asemenea sistem ar putea crea dispute între guvernul lui Johnson şi organizaţii ale mediului de afaceri, care susţin că societăţile comerciale au nevoie de cel puţin doi ani pentru a se adapta acestor schimbări.
Conform sistemului pe puncte practicat în Australia, acordarea vizelor imigranţilor care doresc să se angajeze în această ţară se face pe baza unei evaluări ce ţine cont de nevoile de forţă de muncă ale Australiei, fiind avute în vedere criterii relevante precum nivelul de educaţie, cunoaşterea limbii engleze sau experienţa profesională, în final solicitantul primind viza dacă atinge un anumit punctaj minim.

  

sursa www.ziaruldeiasi.ro

Advertisements

Related posts

Cum se calculează, pe ce perioadă se acordă care este valoarea indemnizației de șomaj

Redacția

Meteorologii au emis noi alerte în România. 14 judeţe sunt sub cod galben de vreme rea, în următoarele ore. Vezi harta zonelor afectate

Redacția

Bilanţul dezastrului din judeţ

Redacția
Încarcă...