Dezactivarea culorilor de pe telefon și petrecerea a 30 de minute pe săptămână pentru a curăța algoritmul pot ajuta consumatorii să controleze și să îmbunătățească porția de online, potrivit unui profesor care s-a transformat într-un „nutriționist digital”.
Aceste două măsuri, cunoscute sub denumirile de „grayscale” și „rezistență la algoritmi”, fac parte dintr-o serie de recomandări venite din partea dr. Kaitlyn Regehr, profesor asociat la University College London și expert în alfabetizarea digitală.
În timp ce dezbaterea recentă s-a concentrat pe daunele cauzate copiilor de rețelele sociale, Regehr dorește să abordeze analfabetismul digital în rândul părinților, astfel încât aceștia să înțeleagă mai bine dispozitivele copiilor lor și cum pot fi folosite în siguranță și eficient, potrivit The Guardian.
Pasul 1, recensământ digital
În noua sa carte, „Smartphone Nation”, Regehr recomandă întâi să faci un „recensământ digital” al aplicațiilor preferate, alături de un prieten sau partener, sau să ții un „jurnal alimentat de telefon”, notând ce aplicații ai deschis, ce ai ajuns să faci, cât timp ai petrecut acolo și cum te-ai simțit la final.
„Transformarea telefonului în grayscale este una dintre cele mai rapide și ușoare modalități de a înțelege impactul culorilor și imaginilor asupra experienței noastre de utilizator.