RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

Cum afectează stresul structura creierului


Stresul cronic atrage după sine schimbări pe termen lung ale structurii şi funcţionării creierului, după cum arată rezultatele unui studiu al cercetătorilor de la Universitatea din California, publicate de Psychology Today. Ei susţin că stresul poate afecta mărimea, structura şi funcţionalitatea creierului, conducând la diferenţe între volumul de materie cenuşie şi cel de materie albă din interiorul acestuia şi favorizând apariţia bolilor psihice secundare – anxietate, tulburari comportamentale sau de concentrare si pierderi de memorie.

Rezultatele experimentelor realizate de medicul Daniela Kaufer de la Universitatea din California şi echipa sa, arată cum stresul cronic şi nivelul ridicat de cortizol se pot traduce printr-o supraproducţie de celule generatoare de mielină şi scăderea producţiei de neroni sub nivelul normal.

 

  

Materia cenuşie a creierului este responsabilă cu funcţiile cele mai importante ale creierului, cum ar fi gândirea sau luarea deciziilor. Pe lângă material cenuşie, în creier se găseşte, în cantitate egală, material albă.

Aceasta din urmă este formată din axoni, prelungiri ale neuronilor prin care aceştia se interconectează, creând reţele de comunicare între neuroni şi, bineînţeles, între diviziunile creierului. Materia albă poartă acest nume datorită mielinei care înconjoară axonii şi asigură rapiditatea transmiterii semnalelor electrice între neuroni şi creier.

Citiți articolul integral pe Gandul.info

 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Guvernul Romaniei va interzice tigarile mentolate din 2020. In acest an insa, dispar de pe piata alte doua tipuri

Redacția

Prahova: Percheziţii la mai mulţi agenţi de poliţie suspectaţi de abuz în serviciu şi trafic de influenţă

Redacția

“Astia nu mai stiau ce voteaza, a fost o greseala”. Parlamentarii se roaga de Iohannis sa respinga o lege votata intamplator.

Redacția
Încarcă...