NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Cum a făcut Nicolae Ceaușescu rost de diplome de Bacalaureat și de licență: a devenit „intelectual” peste noapte

Potrivit CV-ul oficial care circula în anii comunismului, fostul dictator, Nicolae Ceaușescu, avea diplomă de Bacalaureat și era licențiat și în științe economice. Ceaușescu a devenit „intelectual” mai târziu decât soția sa, Elena Ceaușescu, dar interesant e modul în care fostul lider comunist a intrat în posesia diplomelor.

 

Cei care l-au cunoscut pe Nicolae Ceaușescu susțineau că acesta avea dorință de a învăța, doar că nu era foarte pregătit intelectual în acest sens. Chiar și așa, în portofoliul fostului dictator figurau o diplomă de Bacalaureat și o licență în științe economice. Cum le-a obținut, e partea a doua a poveștii.

Din 1957, a devenit obligatoriu învățământul de șapte clase. Dar mulți lideri ai Partidului Comunist din acea vreme nici măcar nu terminaseră patru clase. Ceea ce i-a pus în inferioritate față de clasa muncitoare. Și asta nu dădea bine.

Cum și-a obținut Nicolae Ceaușescu diplomele

Pentru a nu rămâne în urmă, mai-marii PCR și-au angajat profesorii din licee și facultăți, cu care făceau diverse cursuri private chiar în sediul CC. Dar unii nu au reușit să promoveze nici așa. Greu se lega ceva de ei și prindeau extrem de încet.

Așa că s-a găsit o soluție: pentru activiştii trecuţi de 40 de ani s-a decis scutirea de „completarea” studiilor.  Dacă lucrează bine unde i-a trimis partidul, la ce mai trebuie diplomă? – ar fi spus la acea vreme Gheorghe Gheorghiu Dej.

continuare pe www.a1.ro

loading...
Advertisements

Related posts

Un bărbat vindea droguri la un centru de carantină. A fost prins de jandarmi

Redacția

Președintele cere românilor din Diaspora să nu vină acasă de Paște

Redacția

Țigările se scumpesc din nou. O OUG în acest sens va fi adoptată luni

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site