RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Cum a ajuns Marea Britanie națiunea europeană numărul unu la Jocurile Olimpice?

Marea Britanie a obținut 65 de medalii (22 de aur, 21 de argint, 22 de bronz) la Jocurile Olimpice de la Tokyo, ceea ce o plasează pe locul 4 atât la medalii de aur (după Statele Unite, China și Japonia), cât și la număr de total de medalii (după SUA, China și Comitetul Olimpic al Rusiei).

Este o scădere față de cele 67 medalii câștigate în 2016 la Rio de Janeiro (locul 2) și același număr ca în 2012 la Londra (locul 3, dar cu 29 de medalii de aur) și același loc 4 ca la Beijing în 2008 (50 de medalii). În ultimii 13 ani și patru ediții ale Jocurilor Olimpice, Marea Britanie și Irlanda de Nord – Team GB – poate fi considerată națiunea europeană cea mai de succes în termen de medalii.

Cum se explică acest succes? Pe scurt, sprijin financiar public, din partea statului de la buget și de la Loteria Națională.

Rezultatul catastrofal de la Jocurile Olimpice de la Atlanta din 1996 – 15 medalii dintre care una singură de aur – a determinat guvernul de la acea vreme condus de prim ministrul Conservator John Major să decidă înființarea unei instituții publice – UK Sport – care să se ocupe de finanțarea fondurilor pentru sportivii olimpici.

  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Trei persoane au fost reţinute, după ce au înfiinţat o cultură de canabis pe un teren din Piatra Neamţ

Redacția

Grupul de hackeri ucraineni Kiborg publică datele a 38 de milioane de clienţi ai celei mai mari bănci private din Rusia

Redacția

Ce scrie Antena 3 despre Ștefan Godei: Niciun cuvânt că a fost angajat la PMB de Gabriela Firea / „A fost plătit de Nicușor Dan, șase luni, fără să vină la muncă”

Redacția
Încarcă...