RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Criza ucraineană: Marea Britanie va trimite 350 de soldaţi suplimentari în Polonia / Germania trimite și ea alți 350 de militari în Lituania / Mai mulţi oficiali americani, în vizită în Europa pentru a coordona potenţialele sancţiuni împotriva Rusiei

Marea Britanie va trimite 350 de soldaţi suplimentari în Polonia pe fondul tensiunilor dintre Rusia şi Occident în privinţa Ucrainei, a anunţat luni ministrul britanic al Apărării, Ben Wallace.

Anul trecut, Londra a trimis deja 100 de soldaţi în Polonia pentru a o ajuta în criza migraţiei de la graniţa cu Belarus, scriu agențiile AFP, Reuters și Agerpres.

Este vorba „de a arăta că putem să lucrăm împreună şi de a transmite un semnal clar că Marea Britanie este alături de Polonia”, a spus Ben Wallace într-o conferinţă de presă comună cu omologul său polonez, Mariusz Blaszczak.

Aceşti militari vor lucra în cooperare cu armata poloneză pentru „a întări securitatea, în special în ceea ce priveşte ameninţările de la frontieră”, a precizat ministrul polonez.

  

Ministrul britanic al Apărării a subliniat totodată caracterul defensiv al Alianţei Nord-Atlantice şi a spus că o agresiune rusă în Ucraina ar fi contraproductivă pentru Moscova, în măsura în care ea va duce „la mai mult NATO, adică exact ce nu îşi doreşte preşedintele Putin”.

Și Germania anunţă că va trimite 350 de soldaţi suplimentari în Lituania

Germania va trimite 350 de soldaţi suplimentari în Lituania,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Grecia a promis că va continua lupta pentru recunoașterea de către comunitatea internațională a “genocidului pontic” (1916 – 1923) pentru care acuză Turcia

Redacția

Peste 800.000 de români îşi sărbătoresc onomastica de Sfântul Nicolae

Redacția

Italia: Un pensionar a fost amendat cu aproape 900 de euro după ce a reparat o groapă în asfalt

Redacția
Încarcă...