RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

CP senatorul PSD Sorin Lazăr: Exportul de pui către Belarus, dispozitivele medicale și despăgubirea deponenților de la CEC SA

O situatie destul de mediatizata recent o constituie intrezicerea temporara , incepand cu data de 15 octombrie, de catre statul Belarus, a importurilor de pui vii, oua pentru incubator, carne de pui si toate tipurile de pui procesat, pene si nutret.

Aceasta masura vine ca urmare a inregistrarii unui caz de boala Newcastle in localitatea Tohanul Vechi, judetul Brasov. Boala Newcastle este o boala contagioasa care afecteaza atat specii domestice, cat si salbatice de pasari. Virusul care o produce este transmisibil la om, producand conjunctivite si simptome de gripa.In aceste conditii, va rog sa imi comunicati ce masuri intentionati sa luati in vederea evitarii raspandirii virusului si pentru a relua cat mai curand si in conditii optime exporturile de pui si derivate din pui catre Belarus.

 În ultimul timp s-a înregistrat o creştere a solicitărilor de dispozitive pentru protezare stomii şi incontinenţă urinară, pentru echipamente de oxigenoterapie, precum şi pentru deficienţe vizuale, lentile intraoculare. Aceste  cereri pentru dispozitive medicale depăşesc posibilităţile de finanţare a CAS județene, respectiv bugetul aprobat, astfel că se întocmesc liste de aşteptare. În acest caz decizia se emite în momentul în care fondul aprobat cu această destinaţie permite decontarea dispozitivului medical, în funcţie de data înregistrării cererilor la casa de asigurări de sănătate şi de nivelul de urgenţă.In aceste conditii, va rog sa imi comunicati care este numărul de persoane aflate pe lista de aşteptare în prezent și care este suma necesară pentru ca acestea să poată beneficia de dispozitivele medicale necesare.

  

 După cum bine cunoaștem persoanele care şi-au transferat de la CEC la BRD depozitele pentru achiziţionarea de autoturisme Dacia urmează a fi despăgubite, sumele trebuind a fi acordate atât pentru perioada depozitului constituit la CEC, cât şi pentru perioada constituirii depozitului la BRD.Prin Legea nr.232/2008 de aprobare a OUG nr. 156/2007 a fost stipulată acordarea de despăgubiri băneşti şi persoanelor fizice „care după 22 decembrie 1989 şi-au transferat depunerile existente la CEC în vederea achiziţionării de autoturisme, la BRD cu acelaşi scop”.In aceste conditii, va rog sa imi comunicati care va fi modalitatea de acordare precum şi varianta de calcul a despăgubirilor persoanelor fizice care şi-au transferat depozitele constituite în vederea achiziţionării de autoturisme de la C.E.C. S.A. la B.R.D. Groupe Societe Generale  și când anume vor fi despăgubite aceste persoane tinând cont de vârstele destul de inaintate ale acestora.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

 

 

 

Related posts

Senatorul Sorin Lazăr a învins ANI în instanţă

Redacția

Opinia liderului PSD Pașcani, legat de organizarea Zilelor Municipiului Pașcani!

Redacția

„Comitetele şi comiţiile“ din care vor face parte parlamentarii aleşi de ieşeni

Redacția
Încarcă...