NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

CP: Mesajul liderului PNL Pașcani cu ocazia împlinirii a 138 de ani la înființarea formațiunii politice

Vineri, 24 mai, este o zi specială pentru toți liberalii pășcăneni, indiferent că sunt membri activi ai PNL sau simpli susținători. Astăzi se împlinesc 138 de ani de când Ion C. Brătianu, Mihail Kogălniceanu, A.G. Golescu şi alţi fruntaşi liberali puneau bazele Partidului Naţional Liberal.

În prezent, Partidul Naţional Liberal este singurul partid din prim-planul vieţii politice româneşti care are privilegiul de a avea o istorie de peste 100 de ani, fiind adesea denumit „partid istoric”.„Pentru liberali, indiferent că sunt membri ai PNL sau simpli simpatizanţi, ziua de 24 mai este una specială. La 1875, după mai bine de jumătate de veac de activitate deconcertată a mişcării liberale, elita intelectuală şi politică liberală a vremii a înţeles că trebuie să-şi coaguleze forţele în cadrul unui singur corp politic.  Vorbim despre un partid istoric care și-a pus amprenta în mod decisiv asupra istoriei moderne a României și a contribuit la realizarea statului democratic român modern.
Exemple în acest sens sunt multiple și aș reaminti doar câteva: instaurarea  monarhiei, obținerea independenței Principatelor Române, Marea Unire de la 1918, crearea unora dintre instituțiile necesare funcționării statului modern român (Banca Națională a României),  Constituția de la 1923 care a fost si cea mai modernă Constituție din Europa acelor vremuri. După Revoluție, PNL s-a implicat în viața politică, economică și socială a României.
În acest moment, PNL este poziționat ca  principalul reprezentant al dreptei de pe scena politică românească și dorește să fie polarizatorul ei.
Cu această ocazie urăm un călduros  “La mulți ani” tuturor liberalilor pășcăneni și îi asigurăm că toată activitatea noastră se axează pe un singur principiu: acela de a promova conceptiile  și doctrinele liberale pe scena politică locală.

Președinte PNL Pașcani
Consilier județean Petrică Dascălu

  
Advertisements

Related posts

Deputații PSD au votat legea privind ajutorul de la stat pentru crescătorii de păsări și porci

Redacția

Sondaj horror pentru Liviu Dragnea: PSD, la un minim istoric

Redacția

AUR, scor ruşinos la alegerile din R. Moldova: Nici măcar 0,5 % dintre basarabeni nu i-au votat

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site