NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Coreea de Sud emite un mandat de arestare pentru dezvoltatorul criptomonedei eșuate Luna

Un tribunal sud-coreean a emis un mandat de arestare pe numele lui Do Kwon, principalul dezvoltator al criptomonedelor Luna și TerraUSD, a căror prăbușire spectaculoasă din luna mai a zguduit piețele criptografice din întreaga lume, relatează CNN.

Kwon, care este și fondatorul platformei blockchain Terraform Labs, a fost acuzat de fraudă de către investitori în urma prăbușirii.

„A fost emis un mandat de arestare pentru un total de șase persoane, inclusiv Do Kwon, care locuiesc în prezent în Singapore”, a declarat miercuri un purtător de cuvânt al procurorilor, fără a da detalii.

Ordinul de arestare vine după luni de investigații, inclusiv operațiuni de percheziție și confiscare la birourile aferente și la bursele locale de criptomonede.

Advertisements
  

TerraUSD, o așa-numită „stablecoin”, care a fost odată printre primele 10 criptomonede la nivel global după valoarea de piață, a rupt în luna mai legătura de 1:1 cu dolarul american, scăzând în valoare și trimițând token-ul pereche Luna să se prăbușească odată cu ea.

Potrivit firmei de analiză blockchain Elliptic, investitorii în cele două monede au pierdut aproximativ 42 de miliarde de dolari.

Advertisements

Turbulențele de pe piață care au urmat au dus la falimentul mai multor companii cripto importante,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Grecia a anunţat că măștile de protecție nu vor mai fi obligatorii în avioane şi în spaţii publice închise începând cu 1 iunie

Redacția

Prinţul Charles va fi primit la Palatul Cotroceni de către preşedintele Klaus Iohannis

Redacția

Familia purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, inclusă pe lista sancțiunilor americane

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site