NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Actualitatea satelorAdministrație

Ședință de lucru la Valea Seacă, Miroslovești și Lespezi privind lucrările de cadastru gratuite

Un nou lot de unități administrativ teritoriale urmează să benefiecieze de servicii gratuite de înregistrare sistematică  în Sistemul Integrat de Cadastru şi Carte Funciară a imobilelor. În această perioadă, au început primele ședințele organizate de reprezentanți ai Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Iași, și cei ai firmei prestatoare, Total Business Land, la primării din zona Pașcani:  Valea Seacă, Miroslovești și Lespezi.

Conform Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Iași, scopul acestor întâlniri este informarea reprezentanților instituției și a cetățenilor comunelor despre derularea lucrărilor de cadastru general prin Programul Operațional Regional.

Sunt 17 comune din județul Iași incluse în Proiectul major „Creșterea gradului de acoperire și incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăților în zonele rurale din România”, finanțat prin POR.

Prima etapă a lucrărilor de cadastru constă în campanii de informare desfășurate la nivel local. Este un prim pas necesar pentru ca cetățenii să înțeleagă cum se vor desfășura lucrurile, ce are de facut fiecare, care sunt avantajele înregistrării sistematice a proprietăților. Ulterior, prestatorii serviciilor de cadastru vor colecta copii ale actelor de proprietate si vor face măsurători în teren.

Advertisements
  

Documentele vor fi eliberate gratuit pentru cetăţeni. Finanțarea este asigurată din veniturile proprii ale ANCPI și din fonduri europene.

Advertisements

Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară va dubla suma alocată fiecărei primării, în cadrul celei de-a IX-a etape de finanțare, pentru înregistrarea proprietăților în sistemul integrat de cadastru și carte funciară.  Astfel, fiecare primărie care începe sau continuă lucrările de cadastru pe sectoare cadastrale va primi până la 320.000 de lei. Majorarea sumei alocate fiecărei primării este posibilă datorită noii Legi a achizițiilor publice care va intra în vigoare luna aceasta.

Dublarea sumelor acordate primăriilor va accelera procesul de înregistrare sistematică a proprietăților în cadrul Programului Național de Cadastru și Carte Funciară

Advertisements
Advertisements

Related posts

Taxele pentru ocuparea temporară a domeniului public în dezbatere publică

Răzvan Grecu

Fost prefect și șef al Gărzii Financiare angajat la Primăria Pașcani

Marius Parteni

O pășcăneancă a cerut ajutorul administrației locale pentru a încheia calvarul Apavital

Oana Cordoneanu
Încarcă...