NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Copaci și trandafiri plantați în Pașcani! Rățoi solicită cetățenilor să nu mai calce pe gazon și să traverseze strada prin locurile permise!

Activitățile de înfrumusețare și curățenie în municipiului nostru continuă. Potrivit declarațiilor făcute de viceprimarul Cristian Rățoi, în cadrul conferinței de presă ce are loc săptămânal la Primăria Pașcani, angajații de la Spații Verzi au desfășurat acțiuni de amenajare de ronduri și de plantare de copaci și trandafiri, la ieșirea din municipiu spre podul de la Siret, dar și în zona centrală. În ceea ce privește zona dintre indicatorul de ieșire din municipiu si podul de la Siret, aici municipalitatea intenționează ca pe viitor să amenajeze un trotuar, cu stâlpi de iluminat, dar și plantarea de gazon.

De asemenea, cu privire la zona centrală, viceprimarul a transmis o rugăminte către locuitorii din Pașcani, aceea să evite traversarea străzii pe zonele unde este montat gazon, deoarece acest lucru poate duce la distrugerea acestuia.

Cei de la spații verzi desfășoară activități specifice acestei perioade, curățarea trandafirilor, s-au mai amenajat cateva ronduri. Spre exemplu, s-au plantat copaci și trandafiri la intrarea în Pașcani, imediat după podul de la Siret. Vom continua acolo cu săparea terenului și vom vedea cum vom amenaja acolo în sensul de a planta și gazon. Acolo intenționăm să amenajăm acel trotuar de la pod de la Siret până la semnul de intrare în Pașcani, o să facem un trotuar cu stâlpi de iluminat, este ceva mai de viitor.

În centru am amenajat scuarul central, rugămintea mea este ca oamenii să înțeleagă să traverseze strada pe la locurile special amenajate, pe trecerile de pietoni. Este foarte simplu să mergi în zonele unde este pus gazon, dar nimeni nu se gândește că defapt se distruge sau calcă pe banii pe care i-am investit în gazon. Tot aici în centru unde am relocat o parte din trandafiri vom monta gazon. De asemenea, o să vedem în funcție de cum ne permite vremea, să luăm fiecare rond în parte, să regândim cumva și să vedem ce formă îi vom da. Și acest lucru îl vom face în timp., a declarat Cristian Rățoi.

  

Reamintim că, săptămâna aceasta angajații de la Serviciul de Gospodărie Comunală au reluat activitatea de toaletare a copacilor din Pașcani, dar și ridicarea crengilor rezultate în urma toaletării copacilor din gospodăriile cetățenilor. Conform spuselor viceprimarului, până astăzi aceștia au reușit să strângă crengile din municipiu, dar și din suburbia Boșteni. Zilele ce urmează se va efectua această acțiune și pe raza suburbiilor Sodomeni, Blăgești, Luncă. De asemenea, Rățoi susține că o variantă pentru ca cetățenii să poată depozita crengile provenite în urma acestor activități, ar fi amenajarea unui teren ce va avea această întrebuințare.

Cei de la Gospodărie Comunală au continuat activitatea de ridicare a crengilor. Astăzi am ridicat din municipiu, dar și din suburbia Boșteni. Urmează verificarea în Sodomeni, Blăgești, Luncă, deci începem și în suburbii să strângem tot ce înseamnă crengi rezultate în urma toaletării copacilor din gospodăriile oamenilor.

Pe viitor cred că, cea mai bună variantă ar fi să punem la dispoziție pentru cetățeni o suprafață de teren și acolo o să se ducă aceste crengi.”, a spus Cristian Rățoi.

Advertisements

Related posts

RAGCL vrea majorarea prețului de producție pentru energia termică. Pășcănenii nu vor fi afectați! Vezi de ce

Irina Gherasim

Pietoni și șoferi, atenție în intersecțiile semaforizate! Iată explicațiile Primăriei

Marius Parteni

Lecție de drept pentru Dionisie Afloroaei: condițiile restrictive pentru concursul de manager al Casei de Cultură au fost înlăturate la propunerea secretarului Mircea Zuzan

Răzvan Grecu
Încarcă...