NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Controlorii din tren nu pot impune purtarea măștii. Totuși se anunță amenzi

CFR Călători a informat că persoanele care nu poartă mască în tren vor fi amendate de echipajele care fac verificări în teren privind respectarea recomandărilor pentru prevenirea răspândirii coronavirusului.

Dan Costescu, şeful CFR Călători, a declarat că nu intră în atribuţiile controlorilor să-i certe pe pasagerii care nu poartă mască.

„Controlorii nu au în fişa postului să certe lumea că nu poartă mască. Ei atenţionează oamenii, acolo unde este posibil avem şi anunţuri în tren prin staţia de amplificare. Controlorul nu are posibilitatea să impună purtarea măştii, el poate cel mult să reclame la poliţie, ceea ce poate face orice pasager care se simte atins de comportamentul altui pasager. Este o problemă de disciplină, poate şi una de civilizaţie şi în acest registru o vedem noi fiindcă, dacă se poartă masca într-un mijloc de transport, practic mare parte dintre problemele de transmitere a acestui virus sunt rezolvate”, a spus Dan Costescu.

ZIARUL DE IASI

loading...
Advertisements

Related posts

Furnizarea apei potabile este întreruptă pe străzi din Pașcani

Redacția

Sediul Ambulantei din Iasi sta sa se darame.O situatie similara se inregistreaza si la statia de ambulanta de la Pascani

Redacția

Sala de sport a Școlii Gimnaziale „Iordache Cantacuzino”, un pericol pentru elevi

Irina Gherasim
Încarcă...