NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Țeapă în timp ce navighezi pe net: „Ai câștigat 5.000 de lei”! Ce nu trebuie să faci

Cauți ceva pe internet și, deodată, pe ecran îți apare un anunț din partea unei companii de telefonie mobilă: Felicitări, vrem să vă mulțumim pentru loialitatea dvs. Adresa dvs de IP a fost selectată pentru o posibilitate de a câștiga 5000 Lei! Așa începe escrocheria.

La finalul mesajului, ți se pune o întrebare despre calitatea serviciilor oferite de respectiva companie de telefonie. Poți să răspunzi ce vrei, ești automat calificat mai departe. Desigur, un asemenea “cadou” expiră repede. Ți se atrage atenția că mai ai doar 2 minute și ceva ca să-ți revendici premiul.

Dacă apeși pe butonul “revendică premiul”, afli că ai fost selectat și pentru a participa la un experiment social “CALEA SECRETĂ A ÎMBOGĂȚIRII ÎNTR-O SĂPTĂMÂNĂ”. Un mesaj chiar comic, dacă stai să te gândești că tu ești de fapt persoana care ar urma să îmbogățească un escroc. Cu litere mici, mici, scrie că “pentru a ne proteja împotriva tentativelor de copiere, conținutul va fi furnizat sub forma unor mesaje audio, acestea fiind disponibile numai prin apelare de pe un telefon mobil”. Și, evident, apare butonul ” Sună și ascultă”.

Asta nu trebuie să faci sub nicio formă. Dacă ai sunat vei fi taxat cu o sumă enormă și, evident, vei afla că, de fapt, nu ai primit niciun premiu.

ZIARUL DE IASI

Advertisements

Related posts

În Boşteni, GAZUL e cea mai mârşavă promisiune electorală

Răzvan Grecu

Doliu în familia celor care au pus bazele Centrului de Studii Ștefan cel Mare și Sfânt Bucovina – Pașcani

Marius Parteni

O fetiță, primul copil venit pe lume în 2013 la Spitatul Municipal de Urgență

Marius Parteni
Încarcă...