NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Controale în spitale. Inspecţia Sanitară va verifica toate unităţile publice din ţară

De la 1 martie, toate unităţile sanitare publice din ţară vor fi verificate de Inspecţia Sanitară. Şi asta după ce în presă au apărut mai multe imagini cu pereţi plini de igrasie sau gândaci care se plimbă prin saloane.

În timp ce ministrul Sănătăţii anunţă controale, sindicaliştii din sistem se întreabă cine va face efectiv curăţenia. De exemplu, în spitalele din Cluj- Napoca, ar mai fi nevoie de câteva sute de infirmiere, îngrijitoare şi femei de serviciu.

Cel mai mare deficit de personal auxiliar este la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii din Cluj-Napoca, unde ar fi nevoie de 226 de angajaţi. Şi la Spitalul de Boli Infecţioase ar mai fi nevoie de 142 de infirmiere, îngrijitoare sau femei de serviciu.

  

În aceste condiţii, sindicaliştii clujeni îşi pun întrebarea cine poate menţine curăţenia în spitale, dincolo de faptul că se fac controale. Unităţile sanitare publice din judeţul Cluj au mai fost verificate la sfârşitul anului trecut de inspectorii DSP, care nu au găsit nimic în neregulă în cele 17 spitale vizate.

Atunci controlul a vizat asigurarea personalului şi a materialelor sanitare necesare. Controlul privind curăţenia în spitale se va încheia în luna mai, iar rezultatele vor fi date publicităţii în luna iunie. 

sursa stirile digi24

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

 

 

Advertisements

Related posts

PSD susține taxarea evenimentelor desfășurate în incinta Casei de Cultură de către elevii din Pașcani

Marius Parteni

Șefii Primăriei discută cu ApaVital despre debitele vechi și contractarea serviciilor. Reprezentații asociațiilor, invitați cu o oră înainte de întâlnire

Ema Roman

Am aflat cât primește secretarul Irina Jitaru pentru a secretiza dispozițiile de primar ce prevăd creșteri salariale pe fondurile europene!

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site